Κεραμέως: Δεν ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά πριν από το Πάσχα

238

Τέλος σε κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο μετά τα Λύκεια, που ανοίγουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου, να ανοίξουν μέσα στον Απρίλιο και τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά έβαλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των Λυκείων, εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς και το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση», είπε η υπουργός Παιδείας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (08.04.2021) στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Για πριν από το Πάσχα όχι. Ξεκίνησε το άνοιγμα των λυκείων, πηγαίνουμε βήμα βήμα», απάντησε στην ερώτηση αν θα εισηγηθεί το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων την επόμενη εβδομάδα. Δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Συνεχίζεται η τελεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες. Θυμίζω ότι τα Λύκεια έχουν μείνει για μεγαλύτερο διάστημα κλειστά και επίσης έχουμε τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που πλησιάζουν», πρόσθεσε.

Από τη Δευτέρα (12.04.2021) που ανοίγουν τα Λύκεια, μαθητές και καθηγητές θα πρέπει να κάνουν δυο φορές την εβδομάδα self test, κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.

Από τη Δευτέρα θα μπορούν να προμηθεύονται το δεύτερο self test, για να το κάνουν την Πέμπτη το πρωί. Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως τα τεστ θα πρέπει να γίνονται ή την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να δηλώσουν στη σχετική πλατφόρμα το αποτέλεσμα.

Αν είναι αρνητικό, εκδίδεται μία «κάρτα εισόδου» στο σχολείο και οι μαθητές θα πρέπει να την επιδεικνύουν στον καθηγητή της πρώτης ώρας. Αν ο μαθητής δεν έχει εκτυπωτή, επιδεικνύει χειρόγραφη βεβαίωση την οποία συμπληρώνει ο γονέας. Ο διευθυντής του σχολείου έχει την ευθύνη για να ελέγχει τις βεβαιώσεις των καθηγητών.

Αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός, ισχύει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και κλείνει το τμήμα, όχι το σχολείο.

Η Νίκη Κερεμέως προανήγγειλε την επέκταση των υποχρεωτικών self test και σε οδηγούς σχολικών, καθαρίστριες, διοικητικό προσωπικό.

Όταν ρωτήθηκε για τα κυλικεία και τη λειτουργία τους, προβλέπεται προσαρμοσμένη λειτουργία, στη βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here