Κεραμέως: Όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων – Στις 8:15 θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι

149

Πανέτοιμα για να υποδεχτούν τους μαθητές για τη νέα χρονιά είναι τα σχολεία, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσεις στις 8:15, συμπληρώνοντας ότι  «δεν θα γίνει μάθημα».

Για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι πρόκειται για μια αυτονόητη υποχρέωση καθώς όπως δεν μπορείς να μπεις χωρίς μάσκα σε πλοίο, λεωφορείο και μετρό, το ίδιο ισχύει για τους εσωτερικούς χώρους και στις εκπαιδευτικές δομές.

Η κ. Κεραμέως είπε ότι στα σχολεία θα υπάρχει εφεδρεία σε μάσκες για να χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που πέσει κάτω η μάσκα κάποιου μαθητή.

Πρόσθεσε ότι δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου γιατί περιορίζει το ενδεχόμενο οι μικροί μαθητές να βρίσκονται με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Επιπλέον, η υπουργός αναφέρθηκε και στην περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορονοϊού σε κάποιο σχολείο.

«Κρούσματα θα έχουμε και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», τόνισε η υπουργός και αναφέρθηκε στην task force που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

«Δεν σημαίνει ότι αν εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα σε μια περιοχή, αυτομάτως θα κλείνει το σχολείο. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο αν υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε μια συγκεκριμένη περιοχή να κλείνει και σχολείο. Κατά τα λοιπά θυμίζω ότι με βάση τα πρωτόκολλο των ειδικών σε περίπτωση κρούσματος μαθητή κλείνει το τμήμα καταρχήν και γίνεται ιχνηλάτηση», σημείωσε.

Για το ίδιο θέμα ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας είπε ότι σε μια περιοχή με πολλά κρούσματα «το τελευταίο που θα κλείσει είναι το σχολείο» και πως πρώτα θα κλείσουν όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here