Κίνημα της πετσέτας: Μάζεψαν άρον-άρον τις ξαπλώστρες από τη Νάξο -Για «εμπαιγμό» μιλούν οι κάτοικοι [εικόνες]

3031

Ούτε κόκκος άμμου δεν μένει ελεύθερος στην παραλία Πλάκα της Νάξου, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες που τράβηξε το μέλος του κινήματος «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», Βαγγέλης Οικονομίδης.

Δεν πρόκειται για απλές ομπρέλες και ξαπλώστρες… Μεγάλων διαστάσεων ξύλινες κατασκευές έχουν καταλάβει όλο τον χώρο, χωρίς να αφήνουν σπιθαμή ελεύθερης παραλίας μεταξύ τους. Και όλα αυτά σε μία παραλία Natura, με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, που θα έπρεπε να προστατεύεται, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ.

Το Κίνημα καταγγέλλει πως επιχειρηματίες εστίασης και ξενοδόχοι, όπως και ιδιοκτήτες κατοικιών και οικοπέδων, παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στις ακτές και την κοινή χρήση τους και επιπλέον καταστρέφουν κατά παράβαση του νόμου το φυσικό περιβάλλον, που στην περίπτωση της Νάξου περιλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά προστατευόμενους οικοτόπους του ευρωπαϊκού δικτύου Natura2000, όπως αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους που δημοσίευσαν την 19/07/2023.

Αλλού μαζεύουν τις ξαπλώστρες και αλλού τις τοποθετούν;
Μετά τις καταγγελίες και υπό τον φόβο ελέγχων και προστίμων, χθες βράδυ πολλοί επιχειρηματίες έσπευσαν να μαζέψουν ξαπλώστρες από δημοφιλείς παραλίες της Νάξου, όπως η συγκεκριμένη.

Ταυτόχρονα όμως, κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εμπαιγμό και καταγγέλλουν ότι νέες ομπρέλες και ξαπλώστρες τοποθετήθηκαν σήμερα πάνω στις αμμοθίνες της παραλίας του Αγίου Προκοπίου, όπως φαίνεται στην ακόλουθη φωτογραφία, που τραβήχτηκε σήμερα (4 Αυγούστου 2023) από άλλο μέλος του κινήματος.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ