Κορονοϊός: Τεράστια η πίεση στα νοσοκομεία σε Λάρισα, Βόλο και Τρίπολη

139

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία της χωράς, σχεδόν ένα μήνα μετά από την επιβολή του καθολικού lockdown

Ένα μήνα από την έναρξη του lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας κλείνει αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η Θεσσαλονίκη, ωστόσο, η «ανοιχτή πληγή του κορονοϊού, δεν φαίνεται να κλείνει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, έως τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης, και ενώ η εφημερία στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο δεν είχε φτάσει ούτε μέχρι τα μισά της, είχαν καταγραφεί 20 εισαγωγές ατόμων με κορονοϊό. Αριθμός περίπου ίδιος με εκείνον που είχε σημειωθεί στην προηγούμενη εφημερία του νοσοκομείου.

Γίνεται επομένως αντιληπτό, ότι η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα της Βορείου Ελλάδας, παραμένει αμείωτη, ενώ η όποια μείωση καταγράφηκε σε προσέλευση αλλά και σε εισαγωγές ασθενών τις τελευταίες ημέρες δεν αποτυπώνεται στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ. Σύμφωνα με το Open, το «Ιπποκράτειο» , ξεκίνησε τη σημερινή του εφημερία, με μόλις ένα διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ για κορονοϊόενώ νωρίς βράδυ της Πέμπτης και οι 24 κλίνες Covid, ήταν κατηλλειμένες.

Οι γιατροί του νοσοκομείου επισημαίνουν μάλιστα, ότι τις τελευταίες ημέρες βλέπουν όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους (40χρονους – 50χρονους), να φτάνουν σε βαριά κατάσταση, με ανάγκη διασωλήνωσης. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ζητούν από όλους τους πολίτες, να τηρούν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα και να μην σπάνε το lockdown.

Στο «κόκκινο» Βόλος, Λάρισα και Τρίπολη

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει  η κατάσταση και σε πολλές ακόμα περιοχές της χώρας. Ο Βόλος, η Λάρισα, η Τρίπολη και η Πάτρα, βρίσκονται σε καθεστώς μεγάλης πίεσης με τα νοσοκομεία τους να φτάνουν στα όριά τους λόγω και των διακομιδών.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρόλο που στα νοσοκομεία του Βόλου την Τρίτη σημειώθηκε μόλις μία εισαγωγή, τόσο οι ΜΕΘ όσο και οι απλές κλινες για κορονοϊό παραμένουν γεμάτες. Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ότι η κατάσταση στη Μαγνησία είναι ικανοποιητική αλλά όχι η αναμενόμενη, ενώ στη συνέχεια έστειλε μήνυμα τήρησης όλων απαραίτητων των μέτρων στην πόλη την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, όποτε γιορτάζει ο πολιούχος Άγιος Νικόλαος. Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, βρέθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου και προανήγγειλε ενίσχυση σε γιατρούς και νοσηλευτές και συγκεκριμένα για 30 επιπλέον άτομα.

Ούτε στη Λάρισα παρατηρείται κάμψη του ρυθμού μετάδοσης του κορονοϊού, με τον αριθμό των κρουσμάτων παραμένει σταθερά τριψήφιος, ενώ οι εισαγωγές κυμαίνονται από 10 μέχρι 20 την ημέρα. Στις Σέρρες σχεδόν 90 ασθενείς με κορονοϊό έχουν καταλήξει τον τελευταίο μήνα, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους σημειώθηκαν σε απλούς θαλάμους, καθώς – όπως εξηγούν οι γιατροί- ήταν τόσο ραγδαία η επιδείνωση των νοσούντων που δεν πρόλαβαν να τους διασωληνώσουν. Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης και στην Τρίπολη, όταν έγινε γνωστό ότι 29 νεοσύλλεκτοι σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκαν θετικοί στον ιο, ενώ δύο εξ’ αυτών χρειάστηκαν νοσηλεία.

Πηγή: ethnos.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here