Κρήτη: Έσωσαν με λαβή Χάιμλιχ 5χρονη που πνιγόταν με φαγητό – Βίντεο ντοκουμέντο

289

Ένα 5χρονο κορίτσι στην Κρήτη παραλίγο να πνιγεί ωστόσο την έσωσε θαμώνας καταστήματος με την χρήση της λαβής Χάιμλιχ.
Ώρες αγωνίας πέρασαν οι γονείς μίας 5χρονης σε χωριό της Κρήτης όταν η ανήλικη παραλίγο να πνιγεί με φαγητό.

Συγκερκριμένα, βίντεο που κατέγραψε το περιστατικό απεικονίζει την ηρωική προσπάθεια ενός θαμώνα της ταβέρνας στο Λαγολιό, όπου βρισκόταν η 5χρονη μαζί με τους γονείς της, να την σώσει με την χρήση της λαβής Χάιμλιχ.

Ξαφνικά το κοριτσάκι δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, και αμέσως έτρεξε στο τραπέζι όπου κάθονταν, ένας θαμώνας και ξεκίνησε να κάνει στο παιδί τη λαβή χάιμλιχ προκειμένου να του βγάλει το ξένο σώμα που είχε. Μετά από λίγο το παιδί έβγαλε το φαγητό που είχε φάει και έτρεξε στην αγκαλιά του πατέρα της.

Το βίντεο, στο οποίο υπάρχει και φυσικός ήχος, σοκάρει, ενώ το κορίτσι όταν τελικά βγάζει το φαγητό του φωνάζει «μπαμπά, μπαμπά» κλαίγοντας.

Ο άνθρωπος που έσωσε το παιδί αναφέρει πόσο σημαντικό ήταν το σεμινάριο πρώτων βοηθειών που έγινε στην αίθουσα του σχολείου στο χωριό.

Επισημαίνεται πως η λαβή Χάιμλιχ είναι μία τεχνική για την αποφυγή του πνιγμού λόγω απόφραξης του αναπνευστικού σωλήνα από ξένο σώμα. Επινοήθηκε από τον Αμερικανό χειρουργό Henry Heimlich ο οποίος την παρουσίασε στην ιατρική κοινότητα το 1974. Ο εν λόγω χειρισμός μπορεί να σώσει τη ζωή ενηλίκων και παιδιών λόγω πνιγμού από την κατάποση τροφής ή ξένου σώματος όπως ένα παιχνίδι που φράζει τους αεραγωγούς.

Πηγή: megatv.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ