Λαμία: Δεκάδες παιδιά με βαριά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης – H απάντηση της εταιρείας catering

229

Δεκαπέντε μαθητές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τα σχολικά γεύματα με το διευθυντή του σχολείου να κάνει αδιανόητες αποκαλύψεις.

Σοκ προκαλεί η είδηση για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα στη Λαμία, με τους γονείς τους να ξεσπούν για το περιστατικό, προσφεύγοντας μάλιστα στη Δικαιοσύνη.

«Από τις 233 μερίδες που διακινεί το σχολείο μας, 15 παιδιά έπαθαν αυτά τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης, εμετό και διάρροια. Και τα 15 παιδιά είναι καλά, τα δύο μάλιστα έχουν έρθει και στο σχολείο σήμερα, Παρασκευή», δηλώνει στο newsit.gr ο Νίκος Κύρκος, διευθυντής του 14ου δημοτικού σχολείου Λαμίας.

Πρόκειται για δεκαπέντε παιδιά από τη Λαμία που είχαν καταναλώσει τα ίδια σχολικά γεύματα και συγκεκριμένα μακαρόνια με κιμά, παρουσίασαν έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, εμετούς και διάρροιες.

«Οι περισσότεροι γονείς το θεώρησαν γαστρεντερίτιδα, γιατί σε αυτές τις ηλικίες δεν συμβαίνουν αυτά. Παρόλα αυτά, διαπιστώθηκε ότι αυτά τα 15 είχαν φάει από το συγκεκριμένο φαγητό, λιγκουίνι με κιμά. Και η εταιρεία catering το ψάχνει το ζήτημα. Είμαστε σε επικοινωνία. Τόσα χρόνια που συνεργαζόμαστε με τα γεύματα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, τώρα τι έχει συμβεί δεν μπορώ να καταλάβω. Πάλι καλά που τώρα, αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», είπε γονέας στο newsit.gr.

«Εμένα πηγαίνει ο γιος μου στο Δημοτικό, όμως το φαγητό το δοκίμασε η 3χρονη κόρη μου κι αμέσως άρχισε τους εμετούς», περιέγραψε άλλος γονέας στο lamiareport.gr.

Ζήσαμε έναν εφιάλτη το παιδί μου μέχρι που λιποθύμησε από τους πόνους θα πει μάνα.

«Πάθαμε όλοι σοκ, το παιδί πονούσε υπερβολικά, έκανε εμετούς, σε σημείο που λιποθύμησε από τους πόνους, μας έλεγε ”μουδιάζει το κεφάλι μου”, ζήσαμε έναν εφιάλτη. Να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι», τόνισε η μητέρα ενός 8χρονου μαθητή και πρόσθεσε «κάθε 5 λεπτά ακούγαμε κι ένα ακόμη παιδί όταν ήταν κρούσμα».

Τώρα οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι και αμετακίνητοι να κινηθούν αποφασιστικά μέσω της δικαστικής οδού.

Γονείς παιδιών με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης στο Live News

Μητέρες μαθητών και μαθητριών που παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μίλησαν στο Live News.

H κα Τριανταφύλλου όπου η 8χρονη κόρη της κατανάλωσε το συγκεκριμένο φαγητό, παρουσίασε συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης στα 20 λεπτά περίπου μετά την κατανάλωση του φαγητού.

Συγκεκριμένα, η 8χρονη παρουσίασε έντονους πόνους στην κοιλιά κι είχε συνεχείς εμετούς.

«Οι πιο πολλοί μας είπαν ότι το φαγητό είχε μια μυρωδιά»

Η Μαρία Ζωγράφου, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 7ου δημοτικού σχολείου Λαμίας και η Κωνσταντίνα Παπαγιάννη, αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων 7ου δημοτικού σχολείου Λαμίας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ανέφεραν ότι αρκετοί είπαν ότι το φαγητό είχε μια περίεργη μυρωδιά.

Αυτό είναι το ύποπτο σχολικό γεύμα που μοιράστηκε στα σχολεία της Λαμίας

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος εξασφάλισε φωτογραφία του επίμαχου γεύματος που κατανάλωσαν πολλά παιδιά και την παρουσίασε στο Live News.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος του Lamia Report είπε ότι ένας γονέας κράτησε το γεύμα και θα το στείλει στο Γενικό Χημείο του κράτους προς ανάλυση.

Η απάντηση της εταιρείας catering

Η εκπομπή του Live News επικοινώνησε με την εταιρεία catering που ετοιμάζει τα γεύματα και τοποθετήθηκε λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν προκύπτει ανάμειξη της εταιρείας με τα περιστατικά.

Συγκεκριμένα η εταιρεία σημείωσε:

«Δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτά τα περιστατικά έχουν σχέση με εμάς. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο ούτε από το νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο πήγαν 3 κρούσματα με ιογενή γαστρεντερίτιδα. Τα περιστατικά αυτά δεν είχαν καμία σχέση με δηλητηρίαση, δεν είχαν σχέση με την σίτιση. Έχουμε στεναχωρηθεί και το ψάχνουμε, είμαστε υπεύθυνοι και αυστηρά σοβαροί. Δίνουμε 2.500 μερίδες φαγητό κάθε μέρα, είμαστε 30 χρόνια στον χώρο και κάνουμε αυτή την δουλειά».

«Τα παιδιά είχαν διάρροιες, εμέτους, όπως ακριβώς μία τροφική δηλητηρίαση»

Ο Δημήτρης Δανομάρας, Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Λαμίας μίλησε στο Live News και περιέγραψε τι ακριβώς αντιμετώπισαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που υποδέχθηκαν και περιέθαλψαν τα περιστατικά.

«Συνολικά ήταν 12. Τα πρώτα 4 που ήρθαν ήταν από όμορα χωριά, κοντινά χωριά στην Λαμία, είναι όλα του δημοτικού, το ένα είναι για νοσηλεία από τα πρώτα παιδιά αυτά. Ήρθαν άλλα 8 παιδάκια, εξετάστηκαν αλλά 8 τα οποία δεν έχρηζαν νοσηλείας και με οδηγίες πήγαν στο σπίτι τους, συν 2 ενήλικες. Τα δεύτερα παιδάκια ήταν από σχολείο στην Λαμία, όχι από πέριξ χωριά».

Όσον αφορά τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι μαθητές περιέγραψε:

«Διάρροιες, εμέτους, όπως ακριβώς μία τροφική δηλητηρίαση, μία ήπια πυρετική κίνηση. Είναι αυτό το έντονο, η έντονη κλινική εικόνα στην αρχή η οποία σιγά σιγά υφίεται όταν πρόκειται για μία τροφική δηλητηρίαση, γιατί αν είναι για κάποιου άλλου είδους λοίμωξη είναι άλλη συζήτηση, άλλη εικόνα».

Πηγή: megatv.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ