Μαραθώνας: Το στοιχείο που θα ρίξει φως στο θρίλερ με το πτώμα στον Σχινιά

173

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιατροδικαστική εξέταση για την ταυτοποίηση της σορού που βρέθηκε την περασμένη Κυριακή (02/06) στη θάλασσα του Σχινιά με ένα βαρίδι δεμένο στο πόδι.

Η σορός βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη με εκτεταμένες αλλοιώσεις, καθώς βρισκόταν στη θάλασσα για περίπου 1 μήνα, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη τη διαδικασία ταυτοποίησης του πτώματος και διαπίστωσης των αιτιών που προκάλεσαν τον θάνατό του. Θυμίζεται ότι η σορός εντοπίστηκε από πολίτες στα 150 μέτρα από την παραλία.

Υπάρχει μία πρώτη εικόνα από την εξέταση που πραγματοποιείται στη σορό στο νεκροτομείο ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αθήνας, ωστόσο ασφαλή συμπεράσματα θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Φέρει τατουάζ ομάδας διακινητών ναρκωτικών – Εξετάζεται ο τρόπος του θανάτου του

Την ίδια ώρα Αστυνομία και Λιμενικό διεξάγουν έρευνες με βασικό στοιχείο το τατουάζ που φέρει η σορός του άνδρα που βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα. Αυτό το τατουάζ παραπέμπει σε ομάδα ανθρώπων που ασχολείται με παράνομες δραστηριότητες, και δη διακίνησης ναρκωτικών. Λόγω των αλλοιώσεων ωστόσο διατηρούνται ακόμα επιφυλάξεις.

Μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής, οι αστυνομικοί θα έχουν απάντηση για το εάν αυτός ο άνδρας έπεσε στη θάλασσα ζωντανός ή νεκρός, καθώς και ποια είναι η αιτία θανάτου, δηλαδή αν ήταν ο πνιγμός ή αν ήταν ήδη νεκρός από πριν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο άνδρας ήταν ηλικίας περίπου 40-45 ετών, είχε πρόσθετα μαλλιά και τατουάζ στο πόδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν βρέθηκε και ανασύρθηκε η σορός δεν ήταν δεμένα τα χέρια του άνδρα παρά μόνο είχε δεμένο στο πόδι έναν δίσκο της άρσης βαρών βάρους 10 κιλών.

Σημειώνεται μάλιστα ότι την επίμαχη χρονική περίοδο, που φέρεται να έπεσε στη θάλασσα, δεν υπάρχει δήλωση για αγνοούμενο άνδρα με χαρακτηριστικά που ναταιριάζουν με τα δικά του.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι ο άνδρας να δολοφονήθηκε και οι δράστες να θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εξαφανίσουν το πτώμα, πρακτική που παραπέμπει σε μαφιόζικες μεθόδους.

Θα «μιλήσει» το DNA – Τι λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ταυτοποίηση της σορού μιλά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων λέγοντας ότι θα γίνει λήψη DNA από το μηριαίο οστό, δευτερευόντως από τους ιατροδικαστές του στόματος μπορεί να γίνει αντίστοιχη εκτίμηση, ενώ θα εξεταστεί και ανθρωπολογικά. Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί DNA και από τα σχοινιά.

Ο ιατροδικαστής θα κάνει συνεκτίμηση των ευρημάτων στη σορό καθώς και των στοιχείων που θα λάβει από την αστυνομική έρευνα για να καταλήξει στον τρόπο της θανάτωσής του.

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ