Μετακίνηση εκτός νομού: Πιθανή άρση από 8 Φεβρουαρίου – Προϋποθέσεις και εξαιρέσεις

517

Αγκάθι αποτελεί για την κυβέρνηση η άρση του μέτρου για μετακίνηση εκτός νομού, καθώς ο φόβος να μολυνθούν «πράσινες» περιοχές από κατοίκους περιοχών με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο κορονοϊού είναι ορατός κι αποτελεί τροχοπέδη για το «πράσινο φως» ειδικών και πολιτείας. Ωστόσο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται πως πλησιάζει η μέρα που θα επιτραπεί η υπό προϋποθέσεις μετακίνησης από νομό σε νομό, εφόσον βεβαίως τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν.

Πάντως και οι εκπρόσωποι του κλάδου της χιονοδρομίας επισημαίνουν στο ethnos.gr επισημαίνουν ότι στόχος τους, στην ιδανική περίπτωση είναι η πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου με ένα άνοιγμα που θα γίνει ουσιαστικά από την Παρασκευή που θα προηγηθεί προκειμένου να μη χαθεί ακόμα ένα Σαββατοκύριακο. Ωστόσο με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πιο πιθανή θεωρείται η ημερομηνία της 8ης Φεβρουαρίου. Γι’ αυτό και ήταν οι ίδιοι που μεταξύ των προτάσεων που έχουν καταθέσει στο υπουργείο Ανάπτυξης ενέταξαν την ύπαρξη πιστοποιητικού που θα επιβεβαιώνει την επίσκεψη των μετακινούμενων από νομό σε νομό σε χιονοδρομικό κέντρο.

«Εφόσον δε βρισκόταν καλύτερη λύση προτείναμε ακόμα και το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων αποκλειστικά για χιονοδρόμους και όχι για απλούς εκδρομείς» λέει στο ethnos.gr ο Αλέξανδρος Παπαιωάννου, προπονητής σκι και ιδιοκτήτης σχολής σκι στον Παρνασσό.

Προθεσμία 72 ωρών για φοιτητές

Oι εξαιρέσεις για τη μετακίνηση εκτός νομού

Πάντως, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

  • Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.
  • Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.
  • Μετακίνηση για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού) που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας σε περίπτωση των φοιτητών
  • Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1

Πηγή: ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here