Μητσοτάκης για το λιανεμπόριο: Δεν έχω αμφιβολία ότι κάναμε το σωστό

34

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε στον κορονοϊό και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το λιανεμπόριο.

Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Πάνω από όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας. Λυπάμαι που τα κρούσματα και η ένταση της πίεσης του ΕΣΥ δεν μειώθηκαν με τόσο μεγάλη ταχύτητα που να μας επιτρέπει να ανοίξουμε το λιανεμπόριο».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε: «Δεν έχω αμφιβολία ότι κάναμε το σωστό. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι απολύτως εναρμονισμένα με τις υποδείξεις των ειδικών. Και βλέπω άλλες τολμηρές οικονομίες  να κάνουν βήματα προς τα πίσω».

«Θα προστατεύσουμε όσο χρειαστεί τις θέσεις εργασίας»

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους, ότι όπως η ελληνική πολιτεία στάθηκε δίπλα στον εμπορικό κόσμο μέχρι σήμερα, έτσι και θα συνεχίζει να κάνει μέχρι να τελειώσει η περιπέτεια. Υπάρχουν σημαντικές προβλέψεις στον προϋπολογισμό για ταμειακά διαθέσιμα για τουλάχιστον 3 μήνες ακόμα. Άρα επιχειρήσεις που εκ των πραγμάτων θα δουν σημαντική μείωση τζίρου, θα μπορέσουν τον επόμενο μήνα να αποζημιωθούν μέσα από το εργαλείο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας. Αυτό το έχουμε κάνει πράξη και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε όσο χρειάζεται. Έχουμε το εμβόλιο μπροστά μας και γνωρίζουμε και το τι πρέπει να κάνουμε μέχρι να έρθει το εμβόλιο. To click away είναι μία τόνωση για το λιανεμπόριο. Είναι απολύτως επιβεβλημένο αυτές τις ημέρες να προσέξουμε διπλά, τις συναθροίσεις και τις επαφές μας με τους πιο ηλικιωμένους» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τον εμβολιασμό

«Το αργότερο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα εγκρίνει το πρώτο εμβόλιο της Pfizer. Έχουμε κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά υποδομής στη χώρα. Είναι  η πιο δύσκολη υγειονομική άσκηση που έχει αναλάβει ποτέ η χώρα. Έχει μία διπλή δυσκολία. Επιχειρησιακή: πρέπει να πάνε πολλά εμβόλια σε όλη την Επικράτεια και με τις κατάλληλες συνθήκες , και η επικοινωνιακή εκστρατεία: πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος και να πεισθεί για την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού.

Θέλω να πω σε όσους δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν ακόμα το εμβόλιο και διστάζουν, ότι μόνο αν εμβολιαστούμε μαζικά θα πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας. Είμαι σίγουρος, ότι μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών θα συμμετέχει σε αυτή την εθνική προσπάθεια».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here