Νέα μέτρα στην Αττική: Με μάσκα σε πλατείες, ουρές και πορείες από αύριο

1

Την εφαρμογή μέτρων τα οποία θα έχουν ισχύ μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα το απόγευμα.

Με γνώμονα, το ότι το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική πλέον χαρακτηρίζεται μέτριο και οδεύει προς το υψηλό, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα.

Μεταξύ αυτών, από αύριο, τίθεται σε ισχύ η υποχρεωτική χρήση μάσκα σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων όπως είναι οι πλατείες, οι στάσεις λεωφορείων, οι ουρές καταστημάτων, οι πορείες και οι εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων.

Δηλαδή, σε όλα εκείνα τα σημεία όπου δεν είναι εφικτό να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης του 1,5 μέτρου. Αναφορικά με τους ελέγχους στα συγκεκριμένα σημεία, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου, θα γίνεται μέσω των ελεγκτικών αρχών όπως γίνεται και σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς:

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς από αύριο και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.
  • Σε ο,τι αφορά τα ΚΥΕ με ζωντανή μουσική (Κέντρα Διασκέδασης) αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες.
  • Σε ο,τι αφορά τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.
  • Ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πχ πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες – διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.
  • Καθορίζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στο 50%, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές, με 3 μέτρα απόσταση πάγκων (και με δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας).
  • Ορίζεται όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των ΚΥΕ.
  • Παραμένει σε ισχύ ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10:00 πμ, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κλπ.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here