Οριστικό: Δεύτερη ευκαιρία για τα «κουρεμένα» ενοίκια του 2020 -Θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τους ιδιοκτήτες

162

Την ικανοποίησή της για τις τελευταίες ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά τις μειώσεις ενοικίων εξέφρασε η ΠΟΜΙΔΑ.

Το ΥΠΟΙΚ έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα των ιδιοκτητών ακινήτων για τους συμψηφισμούς και την καταβολή αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες. Το πιο σημαντικό σημείο αφορά ωστόσο στη δυνατότητα διορθωτικών δηλώσεων Covid για τα μειωμένα ενοίκια που έλαβαν το 2020.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ επισημαίνεται αρχικά ότι με την απόφαση Α. 1040/2021 (ΦΕΚ Β΄ 796/28.2.2021) του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή, επιλύθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τη διαχείριση των επιχειρήσεων με υποκαταστήματα που έχουν ΚΑΔ κλειστών επιχειρήσεων, εφαρμόζοντας στις περιπτώσεις αυτές το ευνοϊκότερο για τον μισθωτή ποσοστό μείωσης του μισθώματος.

Οι ιδιοκτήτες που έχουν εκμισθώσει ακίνητα σε υποκαταστήματα θα μπορούν να δουν την επικαιροποιημένη εικόνα των μισθωμάτων τους από σήμερα, Τετάρτη 3/3/2021.

Ολες οι αλλαγές για τις μειώσεις ενοικίων -Η δεύτερη ευκαιρία
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης ότι παρατείνει την προθεσμία υποβολής δηλώσεων Covid για τα μειωμένα ενοίκια Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Μαρτίου. Επιπλέον, μέχρι τις 9 Μαρτίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκ νέου επεξεργασία των Δηλώσεων Covid Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη τις τροποποιήσεις των σχετικών αποφάσεων.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα:

• Για τους δικαιούχους, θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική πληρωμή για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
• Για τους λοιπούς ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις COVID, θα αποσταλεί από την ΑΑΔΕ ενημέρωση σχετικά με τους λόγους, για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η δήλωσή τους.

Αμέσως μετά, ωστόσο, η ΑΑΔΕ θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων Covid, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν σφάλματα για τους μήνες Μάρτιο 2020 – Δεκέμβριο 2020, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία. Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τυχόν δεν επικαιροποίησαν τις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να το πράξουν χωρίς πρόστιμο.

Συμπληρωματικά:

• Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των δηλώσεων COVID για τα μισθώματα μηνός Φεβρουαρίου 2021.
• Μέχρι τις 16/3/2021, αναμένεται να έχουν διενεργηθεί περαιτέρω συμψηφισμοί με φορολογικές υποχρεώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.
• Η πρώτη πληρωμή για τα μισθώματα Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου.

«Με τις παραπάνω ενέργειες, το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ επιβεβαιώνουν έμπρακτα ότι στηρίζουν τους εκμισθωτές, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που ανταποκρίθηκαν και ανέλαβαν, από την πρώτη στιγμή, το βάρος το οποίο κλήθηκαν να σηκώσουν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here