Πώς ένας πίνακας του Καποδίστρια προκάλεσε αναστάτωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

21

Ένα πορτρέτο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ο εν λόγω πίνακας κοσμούσε το γραφείο του νομάρχη Κερκύρας πριν καταργηθεί ο σχετικός αυτοδιοικητικός θεσμός. Άλλωστε ο μέγας διπλωμάτης καταγόταν από το νησί των Φαιάκων. Όταν έπαψαν να υφίστανται οι νομαρχίες που αντικαταστάθηκαν από τις περιφέρειες, το συγκεκριμένο γραφείο το πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Κερκύρας και το πορτρέτο του κόμη παρέμεινε στη θέση του.

Στις εκλογές του Μαΐου 2019 εκλέγεται περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων η κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με καταγωγή από τη Ζάκυνθο. Όταν είδε το πορτρέτο του Καποδίστρια της άρεσε και ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να το μεταφέρουν στο δικό της γραφείο, στην έδρα της Περιφέρειας. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει αντιπαράθεση καθώς οι μεν ήθελαν να παραμείνει στο γραφείο της αντιπεριφέρειας και οι δε να μεταφερθεί στο γραφεία της περιφερειάρχη.

Η κ. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, δεν περίμενε ότι θα δημιουργούνταν τόσο θόρυβος και έτσι ζήτησε να γυρίσει ο Καποδίστριας στον τοίχο που βρισκόταν αρχικά.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here