Πρεμιέρα για την Επιχείρηση «Ελευθερία»

43

Μια από τις μεγαλύτερες υγειονομικές επιχειρήσεις στην ιστορία της χώρας μας ξεκίνησε με την άφιξη της πρώτης παρτίδας των 9. 750 δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού, οι οποίες έφτασαν ανήμερα των Χριστουγέννων στον Προμαχώνα και σήμερα το πρωί υπό άκρα μυστικότητα και με ισχυρή αστυνομική συνοδεία μεταφέρθηκαν στην Αττική.

Το σχέδιο της Κομισιόν άλλωστε, προβλέπει έναρξη των εμβολιασμών την ίδια μέρα, στις 27 Δεκεμβρίου και στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πρώτοι θα εμβολιαστούν αύριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Το «μάτι» του «Φάρου»

Το σχέδιο «Ιπποκράτης» αρχίζει να εφαρμόζεται, ενώ την επιχείρηση θα επιβλέπει «ομάδα εμβολίου» με έδρα το κτίριο Φάρος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με συνδέσμους από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τον Στρατό και το Λιμενικό. H φύλαξη των αποθηκευτικών χώρων από την αστυνομία και τον στρατό θα είναι 24ωρη, ενώ στο σχέδιο περιγράφεται η διαδικασία αποθήκευσης και διανομής των εμβολίων, αλλά και πώς ακριβώς θα διενεργείται ο εμβολιασμός του πληθυσμού, αφού προγραμματιστεί το σχετικό ραντεβού.

Οι τελευταίες προετοιμασίες στον «Ευαγγελισμό»

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στον «Ευαγγελισμό»  έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες και όλα είναι έτοιμα για την αυριανή πρεμιέρα των εμβολιασμών, καθώς έχουν ολοκληρωθεί και οι ειδικές διαμορφώσεις στο ισόγειο του κτιρίου του «Οίκου Αδελφών Νοσοκόμων», όπου και θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Με στόχο να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία υπέρ του εμβολιασμού, το ίδιο θα πράξουν ο διοικητής, αλλά και οι επικεφαλής των ΜΕΘ και των κλινικών Covid-19, ενώ αντίστοιχος είναι ο σχεδιασμός που θα εφαρμοστεί και στα νοσοκομεία αναφοράς: «Σωτηρία», Αττικό, Θριάσιο και Ασκληπιείο Βούλας, προτού δοθεί η σκυτάλη στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου θα γίνει η διανομή προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Πότε θα λάβουμε τις υπόλοιπες δόσεις

Όπως έχει ανακοινώσει ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συντονιστής του Εθνικού Σχεδίου «Ελευθερία», Μάριος Θεμιστοκλέους, έως τις 31 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε, εκτός απροόπτου, την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων.

Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό της χώρας μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, θα συνεχιστούν έως το τέλος Ιανουαρίου με 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από τη μια εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις. Στις δόσεις αυτές, αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που θα λάβουν έγκριση, και από τις εταιρείες Moderna και AstraZeneca.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here