Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας: Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης έκτασης 

121

Παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, υπεγράφη το μεσημέρι, στη Λότζια, η σύμβαση για την παραχώρηση της έκτασης όπου θα ανεγερθεί το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας για 780 μαθητές ηλικίας 5 έως 18 ετών.

Τη σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Παναγιώτη Τσακαλίδη, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Διοικητικού Συμβουλίου των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.», Γιάννη Χαρωνίτη.

Η διάρκεια παραχώρησης της έκτασης είναι 50 χρόνια, ο χώρος βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη στις Βούτες, συνορεύει με τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, και είναι επιφάνειας 15.748,50 τ.μ.

Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας θα περιλαμβάνει Προσχολική Εκπαίδευση, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και εξατάξιο Γυμνάσιο. Προβλέπεται η ανέγερση υπερσύγχρονων, βιοκλιματικών εγκαταστάσεων, με θερμοκήπια, αποδυτήρια, θέσεις στάθμευσης, ημιυπαίθριους χώρους, υπόγεια κ.ά.

Ζητούμενο, όπως αναφέρθηκε, είναι το σχολείο να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών που προέρχονται από διαφορετικές κουλτούρες και να συνδέει αρμονικά τα παιδιά με τη φύση, αφού η κεντρική ιδέα βασίζεται σε αίθρια-αυλές γύρω από τις οποίες οργανώνεται η εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Όπως τόνισαν, τόσο η υφυπουργός όσο και ο πρύτανης, η λειτουργία του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει ώστε το δυναμικό των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κρήτης να εμπλουτιστεί με κορυφαίους επιστήμονες από ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίοι θα έχουν πλέον μια εξαιρετική επιλογή για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

«Είναι ένα πρώτο βήμα, καθώς έχουμε αρκετά βήματα μπροστά μας, για την κατασκευή ενός Σχολείου το οποίο θα ανταποκρίνεται πλήρως και στις απαιτήσεις του Πανεπιστημίου που θα το φιλοξενήσει και να δώσει στην κοινωνία του Ηρακλείου μια δυνατότητα για ευρωπαϊκή παιδεία», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας.

Παράλληλα, όπως επισήμανε ο δήμαρχος, η κατασκευή του σχολείου, σημαίνει ότι το Ηράκλειο θα αποκτήσει ένα καινούργιο σχολικό συγκρότημα, το οποίο θα μπορεί, εφόσον δεν συμπληρώνονται οι προβλεπόμενες θέσεις του από τους ευρωπαίους, να εξυπηρετεί και τις ανάγκες κατά προτεραιότητα των πειραματικών σχολείων της πόλης.

Στόχος όλων των αρμοδίων είναι το έργο να δημοπρατηθεί μέσα στο 2020.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here