Στη φυλακή και η 19χρονη που σκότωσε το μωρό της στην Πετρούπολη

372

Στη φυλακή οδηγείται και η 19χρονη κοπέλα, που σκότωσε το νεογέννητο βρέφος της και στη συνέχεια η μητέρα της – η οποία είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία της – το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία με την 54χρονη μητέρα της.

Την Πέμπτη αμέσως μετά τις απολογίες τους, η μητέρα της 19χρονης κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ υπήρξε διαφωνία για την τύχη της νεαρής κοπέλας μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.
Συγκεκριμένα, ο ανακριτής είχε την άποψη πως η 19χρονη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ ο εισαγγελέας να προφυλακιστεί.

Έτσι, μετά την εξέλιξη αυτή η νεαρή κατηγορούμενη τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και διέταξε την προφυλάκιση της 19χρονης μέχρι τη δίκη.

Τι λέει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας για την προφυλάκιση της 19χρονης
Όλοι στην αρχή μιλούσαν για επιλόχειες καταθλίψεις και επιλόχειες ψυχώσεις χωρίς να ξέρουν τι σημαίνουν αυτοί οι όροι. Επίσης έβγαζαν ψυχιατρικά πορίσματα χωρίς να έχουν μιλήσει με την 19χρονη. Στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής σε μία συνέντευξή μου είχα πει ότι δεν είναι όλα ψυχική νόσος και είχα στηριχθεί σε μερικά πράγματα τα οποία “ξεχνάμε” δηλαδή το κοινωνικό,
το οικογενειακό, το βιωματικό και το πολιτισμικό περιβάλλον. Αυτά σε σχέση με μια διαταραχή προσωπικότητας και όχι απαραίτητα ψυχική νόσο συν τον δείκτη νοημοσύνης (αυτό κι αν το ξεχνάμε!) μπορούν να συμβάλλουν σε ανεξέλεγκτες πράξεις και πολλές φορές σε ακατανόητα εγκλήματα. Δεν είναι όλα “ψυχική νόσος!”.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here