Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στην ακτοπλοΐα- Πλακιωτάκης: Είναι και ζήτημα ατομικής ευθύνης

29

Εγκαίρως είχε λάβει το υπουργείο Ναυτιλίας τα μέτρα του σε θέματα εκτεταμένων ελέγχων, όπως τόνισε σε συνέντευξη του στο OPEN ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Έχουμε ξεκινήσει τους ελέγχους και μέσα στα πλοία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα, τα οποία διορθώνουμε, παρεμβαίνοντας άμεσα» σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας πως παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού ιδιαιτέρως σε μικρά λιμάνια του Αργοσαρωνικού. «Τα επιλύσαμε τα συγκεκριμένα ζητήματα, όμως στον μεγαλύτερό τους βαθμό τα μέτρα εφαρμόζονται» συνέχισε.

Όπως επισήμανε ο κ. Πλακιωτάκης, θα συνεχιστούν οι εκτεταμένοι έλεγχοι από τα στελέχη του Λιμενικού, «αυτό που θέλω όμως να πω είναι ότι στα νησιά μας τα κρούσματα δεν είναι ανησυχητικά, τα νησιά μας είναι ασφαλή. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τη δημόσια υγεία επιβατών, μελών πληρωμάτων αλλά κυρίως των κατοίκων των νησιών, δεν εφησυχάζουμε. Θα συνεχίσουμε τους εκτεταμένους ελέγχους και βέβαια το λιμενικό Σώμα θα είναι παρόν και κατά την επιβίβαση και κατά την αποβίβαση αλλά και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών».

Η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός των πλοίων, δεν είναι υποχρεωτική στο κατάστρωμα, διευκρίνισε ο υπουργός, όμως πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις του 1,5 μέτρου. «Είναι και ζήτημα ατομικής ευθύνης να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα. Το να τηρούμε τις αποστάσεις κατά την επιβίβαση, αποβίβαση, να φοράμε τη μάσκα μας μέσα στα πλοία, νομίζω δεν είναι μέτρα τα οποία δεν μπορούμε να τα ακολουθήσουμε. Πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας,για να προστατευθούμε όλοι. Αν τηρούμε τα βασικά περιοριστικά μέτρα, θα αντιμετωπίσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο της διασποράς».

Αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως εφόσον τα μέτρα τηρούνται και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, «εμείς είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αναθεωρήσεις των σχετικών πρωτοκόλλων. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, έχουμε αναθεωρήσει μία φορά το πρωτόκολλο και ήδη έχουμε προτείνει εκ νέου αναθεώρηση του, με δεδομένο ότι και τα επιδημιολογικά δεδομένα μας το επιτρέπουν. Πιστεύω την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις». 

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here