Θάνατος φοιτήτριας Ιωάννινα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική για την 20χρονη που υπέστη ανακοπή

3233

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας, η οποία εισήχθη με αμυγδαλίτιδα και τελικά κατέληξε έπειτα από επιδείνωση της υγείας της.

Την εντολή για την προκαταρκτική εξέταση έδωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης.

Η 20χρονη κοπέλα δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας και γι’ αυτό ο θάνατος της δημιουργεί ερωτηματικά

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της, ενώ αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Το χρονικό με την 20χρονη φοιτήτρια

Η 20χρονη κοπέλα από τη Χίο, η οποία φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εισήχθη στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου πριν από μία εβδομάδα και διαγνώσθηκε με αμυγδαλίτιδα

Η κατάστασή της, όμως, δεν βελτιώνονταν, αντίθετα από την εισαγωγή της στο νοσοκομείο σημείωνε αργή αλλά διαρκή επιδείνωση. Υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία χωρίς περαιτέρω ευρήματα.

Την Τετάρτη κατά τη διάρκεια εξετάσεων, υπέστη ανακοπή, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες το κορίτσι δεν είχε ιατρικό ιστορικό, δεν αντιμετώπιζε χρόνιο νόσημα και δεν είχε διαγνωστεί κανένα καρδιολογικό πρόβλημα στο παρελθόν.

Εγείρονται πολλά και κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν στη διάγνωση και ακολούθως στη νοσηλεία της 20χρονης, δοθέντος ότι η κατάστασή της επιδεινώνονταν διαρκώς με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ