Θρίλερ με τον 25χρονο που τον δάγκωσε κόμπρα: Πώς σώθηκε από το νευροτοξικό δηλητήριο του φιδιού

171

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 25χρονος Κύπριος, ο οποίος δαγκώθηκε από οικόσιτη κόμπρα που είχε μέσα στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Αθήνας.

Ο νεαρός δαγκώθηκε στο δάχτυλο του χεριού του, κατά την προσπάθειά του να ταΐσει το ερπετό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbomb.gr, η εμπειρία του, σε συνδυασμό με την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, του έσωσαν τη ζωή. Ο 25χρονος έκανε το πρώτο τηλεφώνημα στο Κέντρο Δηλητηριάσεων. Εκεί αμέσως είπε στους ειδικούς το είδος της ινδικής κόμπρας που τον τσίμπησε, με αποτέλεσμα να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος (καθώς τα αντίδοτα διαφέρουν ανά είδος φιδιού).

Συγκεκριμένα το νοσοκομείο «Μακάριος» διέθετε αντίδοτο για κόμπρα. Στην Κύπρο υπάρχουν αρκετοί λάτρεις του συγκεκριμένου είδους φιδιού, του οποίου η φιλοξενία απαιτεί ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμό (γάντια και άλλα εργαλεία). Ακόμα και για κάποιον εκπαιδευμένο, πάντως, εγκυμονούν κίνδυνοι, καθώς πρόκειται για ένα φίδι με ισχυρό δηλητήριο, το οποίο δε μπορεί να αφαιρεθεί με κανέναν τρόπο.

Τελικά, με ιδιωτικό αεροσκάφος που ναυλώθηκε από την Κύπρο, ο ειδικός ορός έφτασε μέσα σε λίγες ώρες στην Αθήνα και χορηγήθηκε στον 25χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είναι το πρώτο περιστατικό τσιμπήματος κόμπρας στην Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ελληνικά νοσοκομεία δεν διαθέτουν το συγκεκριμένο αντίδοτο.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι το δηλητήριο της κόμπρας είναι πολύ πιο επικίνδυνο από αυτό της οχιάς (το μόνο δηλητηριώδες φίδι στη χώρα μας). Το δηλητήριο της κόμπρας είναι νευροτοξικό. Παραλύει τα νεύρα, προκαλεί παράλυση των αναπνευστικών μυών και γι’ αυτό η άμεση διασωλήνωση του 25χρονου θεωρήθηκε σωτήρια. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι εάν ο νεαρός Κύπριος καθόταν στο σπίτι του, θα είχε τραγική κατάληξη.

Ο 25χρονος Κύπριος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Οι γιατροί θεωρούν τα επόμενα 24ωρα κρίσιμα, καθώς θα διαπιστωθεί εάν ο οργανισμός του νεαρού ανταποκρίνεται στο αντίδοτο.

Πηγή: newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here