Θρίλερ στον αέρα: Αεροσκάφος σε πτήση Μόντρεαλ-Αθήνα έχασε τη ραδιοεπικοινωνία -Απογειώθηκαν ιταλικά μαχητικά

471

Δύο μαχητικά αεροσκάφη, τύπου Εurofighter, απογειώθηκαν όταν πολιτικό αεροσκάφος έχασε τη ραδιοεπικοινωνία σε πτήση Μόντρεαλ-Αθήνα, ανακοίνωσε η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος, που ανήκει στην καναδική εταιρεία Air Transat, είχε απογειωθεί από το Μόντρεαλ και κατευθυνόταν προς την Αθήνα.

Η απογείωση των δύο μαχητικών έγινε από την αεροπορική βάση Gioia del Colle και διατάχθηκε από το Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Torrejon, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Το συμβάν έλαβε χώρα στον ιταλικό ουρανό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εντολή δόθηκε από το ΝΑΤΟ μέσω του Κέντρου Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (CAOC) στην Torrejon (Ισπανία), σε συντονισμό με τη Διοίκηση Αεροδιαστημικών Επιχειρήσεων (C.O.A.) στο Poggio Renatico και τους φορείς των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν ανατεθεί στην επιτήρηση του εθνικού εναέριου χώρου.

Υπερηχητική ταχύτητα έπιασαν τα δύο μαχητικά αεροσκάφη
Στόχος της αποστολής ήταν η οπτική αναγνώριση του αεροσκάφους της καναδικής εταιρείας Air Transat που είχε χάσει τη ραδιοεπικοινωνία με τις Αρχές εναέριας κυκλοφορίας, στον ιταλικό εναέριο χώρο.

Τα δύο σκάφη εξουσιοδοτήθηκαν μάλιστα να εκτελέσουν υπερηχητική δραστηριότητα προκειμένου να προσεγγίσουν το αεροσκάφος το συντομότερο δυνατό.

Στη συνέχεια, το αεροσκάφος αποκατέστησε τη ραδιοεπικοινωνία με τις ιταλικές Αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και μπόρεσε να συνεχίσει κανονικά προς τον προγραμματισμένο προορισμό του, στην Αθήνα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ