Τι συμβαίνει με τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλονιά – «Το φαινόμενο θα συνεχιστεί» λέει ο Τσελέντης

196

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλονιά με τους σεισμολόγους να εξηγούν πως εξελίσσεται το φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη, «το τελευταία 24ωρο παρατηρούμε μια πολύ έντονη μικροσεισμική δράση Βόρεια της Άσσου με κατεύθυνση ΒΔ-ΝΑ».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, δεν έχει σχέση με το μεγάλο ρήγμα που περνά παράλληλα προς την Παλική (που μας έδωσε το μεγάλο σεισμό του Λιξουρίου). Το ρήγμα αυτό συνεχίζει ΒΑ περνώντας από της Δυτικές ακτές της Λευκάδας (κόκκινο στο χάρτη).

Ο κ. Τσελέντης, εκτιμά ότι «το φαινόμενο θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες, λόγω του μικρού εστιακού βάθους οι σεισμοί αυτοί θα γίνονται αρκετά αισθητοί. Το παρακολουθούμε μήπως υπάρξει μετατόπιση της μικροσεισμικής δράσης προς τη μεγάλη ρηξιγενή ζώνη που προανέφερα».

Από την πλευρά του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε πως «παρακολουθούμε την εξελισσόμενη σεισμική δραστηριότητα. Υπάρχουν δύο δυνατότητες σε τέτοιες περιπτώσεις που εξετάζουμε: Μία να είναι αυτό που ονομάζουμε «σμηνοσειρά», δηλαδή σχετικώς μικρά μεγέθη που είναι περίπου ίδια μεταξύ τους 3,5, 3,4, 3,3 Ρίχτερ όπως είναι η τρέχουσα περίπτωση, και η δεύτερη και η πιο επικίνδυνη, να είναι προσεισμοί. Δεν είμαι υπέρ της δεύτερης άποψης».

Τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί μία σειρά από ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Κεφαλονιάς, με μεγαλύτερο αυτόν που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ