Τρένο με 400 επιβάτες «έμεινε» σε σήραγγα ανάμεσα σε Λαμία και Βόλο

8991

Ο εφιάλτης της ακινητοποίησης τρένου γεμάτου με επιβάτες μέσα σε σήραγγα, για τον οποίο προειδοποιούσαν εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, ζωντάνεψε την Πέμπτη στη σήραγγα της Όθρυος.

Βάσει των πρώτων στοιχείων, το τρένο υπέστη βλάβη στη μηχανή και ακινητοποιήθηκε, ενώ στο σημείο έχουν φτάσει αστυνομικές δυνάμεις από το Λιανοκλάδι και τις γύρω περιοχές.

Έληξε ύστερα από 1,5 ώρα η ταλαιπωρία των 325 επιβατών που εγκλωβίστηκαν σε σήραγγα – Τι συνέβη

Συνεχίζουν το ταξίδι τους οι 325 επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity 53 που κινούνταν από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση την Αθήνα, οι οποίοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στη σήραγγα της Όθρυος για περίπου 1,5 ώρα καθώς το τρένο είχε ακινητοποιηθεί. Για ένα διάστημα μάλιστα λόγω της διακοπής ρεύματος, στο τρένο δεν υπήρχε ούτε φωτισμός ούτε κλιματισμός.

Η επίσημη ενημέρωση της Hellenic Train για το τρένο
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Hellenic Train, η αμαξοστοιχία αναχώρησε πριν από λίγο με κατεύθυνση το Λιανοκλάδι αφού έγινε ζεύξη με εφεδρικές μηχανές που έφτασαν στο σημείο.

Το τρένο είχε ακινητοποιηθεί εντός της σήραγγα στις 12:45 της Πέμπτης, λόγω τεχνικού προβλήματος και συγκεκριμένα επειδή υπέστη αμηχανία, δηλαδή βλάβη στη μηχανή του εντός της σήραγγας «Όθρυς», στη γραμμή καθόδου. Πρόκειται για τη δίδυμη σήραγγα μήκους 6.5 χιλιομέτρων, μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου.

Στις 13.00 – σύμφωνα με την εταιρία – ενημερώθηκε το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της Hellenic Train και άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.

«Στο τραίνο επιβαίνουν 325 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώνονται με τακτικές ανακοινώνεις από το προσωπικό της εταιρίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Hellenic Train επισημαίνει ότι λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα, ωστόσο οι μηχανές εφεδρείας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τρένο οδεύει προς Λιανοκλάδι.

Πηγή: ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ