Ξεκίνησε η μεγαλύτερη έρευνα εδώ και μισό αιώνα για το τέρας του Λοχ Νες- Ποιοι θέλουν να βάλουν τέλος στο μυστήριο

463

Τέλος στο μυστήριο του διαβόητου τέρατος του Λοχ Νες θέλουν να βάλουν ερευνητές που συμμετέχουν στην μεγαλύτερη επιχείρηση των τελευταίων δεκαετιών.

Η έρευνα επιφανειακών υδάτων, όπως ονομάζεται, έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη του είδους της από τότε που το Γραφείο Έρευνας του Λοχ Νες μελέτησε την περιοχή για ίχνη της διάσημης Νέσι το 1972.

Το λεγόμενο τέρας του Λοχ Νες περιβάλλεται από μυστήριο εδώ και δεκαετίες και αυτό το Σαββατοκύριακο οι ερασιτέχνες ντετέκτιβ πρόκειται να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη έρευνα για το μυθικό τέρας από το 1972, γράφει το βρετανικό Sky News.

Το προσωπικό του Loch Ness Centre συνεργάστηκε με την ανεξάρτητη και εθελοντική ερευνητική ομάδα Loch Ness Exploration (LNE) σε μια προσπάθεια να «αποκαλύψουν την αλήθεια, 90 χρόνια μετά την περίφημη παρατήρηση», που μετέτρεψε την περιοχή σε τουριστικό θέρετρο.

Η μεγαλύτερη έρευνα στη λίμνη του Λοχ Νες από το 1972
Η έρευνα επιφανειακών υδάτων σήμερα και αύριο έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη του είδους της από τότε που το Γραφείο Έρευνας του Λοχ Νες (LNIB) μελέτησε την περιοχή για ίχνη της μυθικής Νέσι το 1972. Εξοπλισμός έρευνας που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στη λίμνη θα αναπτυχθεί για να αποκαλύψει τα μυστικά των μυστηριωδών υδάτων.

Αυτό θα περιλαμβάνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν
υπέρυθρες κάμερες θερμότητας τραβώντας εναέριες φωτογραφίες, καθώς πιστεύεται ότι η παρατήρηση της θερμότητας από ψηλά θα μπορούσε να αποτελέσει κρίσιμο στοιχείο για τον εντοπισμό τυχόν περίεργων ανωμαλιών.

Ένα υδρόφωνο θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την ανίχνευση ακουστικών σημάτων κάτω από το νερό, ακούγοντας τυχόν φωνές που μοιάζουν με αυτές της Νέσι, καθώς και άλλα τεχνολογικά εργαλεία που θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμες στην έρευνα.

Πώς θα βοηθήσουν στην έρευνα οι εθελοντές;
Οι εκκολαπτόμενοι κυνηγοί τεράτων καλούνται να συμμετάσχουν στην αναζήτηση. Θα ζητηθεί από τους εθελοντές να προσέχουν για τυχόν περίεργα φαινόμενα στο νερό ή άλλες ανεξήγητες κινήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Κάθε πρωί, ο Άλαν Μακένα από την LNE θα ενημερώνει τους εθελοντές στο κέντρο για το τι πρέπει να προσέχουν και πώς να καταγράφουν τα ευρήματα. Το απόγευμα θα υπάρχει επίσης ενημέρωση για τα γεγονότα της ημέρας.

Ο Μακένα δήλωσε: «Ελπίζουμε να εμπνεύσουμε μια νέα γενιά ενθουσιωδών ερευνητών του Λοχ Νες και συμμετέχοντας σε αυτή τη μεγάλης κλίμακας επιφανειακή επιτήρηση, θα έχετε μια πραγματική ευκαιρία να συμβάλλετε προσωπικά σε αυτό το συναρπαστικό μυστήριο που έχει γοητεύσει τόσους πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο».

Το Loch Ness Centre βρίσκεται στο παλιό Drumnadrochit Hotel, όπου λέγεται ότι η διευθύντρια Aldie Mackay ανέφερε ότι είδε ένα «θαλάσσιο τέρας» στην λίμνη πριν από 90 χρόνια.

Η ιστορία πυροδότησε μια παγκόσμια και μακροχρόνια γοητεία για την εύρεση του ασύλληπτου τέρατος, δημιουργώντας φάρσες και εκατοντάδες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων. Πολυάριθμες θεωρίες έχουν διατυπωθεί με την πάροδο των ετών, μεταξύ των οποίων ότι το πλάσμα μπορεί να ήταν ένας πλεσιόσαυρος, ένα προϊστορικό θαλάσσιο ερπετό, ένα γιγάντιο χέλι ή ακόμη και ένας κολυμβητικός ελέφαντας τσίρκου.

«Δίνεται η ευκαιρία να ψάξουμε τα νερά με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ»
Ο Πολ Νίξον, γενικός διευθυντής του Κέντρου του Λοχ Νες, δήλωσε: «Το ζώο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα πλάσματα που υπάρχουν. Είμαστε θεματοφύλακες αυτής της μοναδικής ιστορίας και, εκτός από την επένδυση στη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας για τους επισκέπτες, δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στη συνέχιση της έρευνας και στην αποκάλυψη των μυστηρίων που βρίσκονται κάτω από τα νερά της διάσημης λίμνης».

«Το Σαββατοκύριακο δίνεται η ευκαιρία να ψάξουμε τα νερά με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και ανυπομονούμε να δούμε τι θα βρούμε», σημείωσε.

Το Λοχ Νες δεν είναι μόνο η πιο γνωστή λίμνη της χώρας, αλλά είναι επίσης η δεύτερη βαθύτερη της Σκωτίας – μετά την Λοχ Μοράρ στα Χάιλαντς – και φτάνει περίπου στα 745 πόδια στο βαθύτερο σημείο της.

Η λίμνη του Λοχ Νες είναι επίσης η μεγαλύτερη λίμνη της Σκωτίας σε όγκο και περιέχει περισσότερο γλυκό νερό από όλες τις λίμνες της Αγγλίας και της Ουαλίας μαζί.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ