Η Γερμανία καλεί την Τουρκία να απέχει από μονομερείς προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

336

Να απέχει από μονομερείς προκλήσεις προκειμένου να καταστεί εφικτός ο διάλογος για την Ανατολική Μεσόγειο, κάλεσε την Τουρκία ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μίχαελ Μπούργκερ. Η Γερμανία ξεκαθαρίζει πως τάσσεται υπέρ της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Επί της αρχής για την Κύπρο και το μέλλον της, το μέτρο μας είναι τα Ψηφίσματα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και σε αυτά μένουμε προσηλωμένοι. Και στην ειρηνευτική διαδικασία που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ γίνεται διαπραγμάτευση για μια δικοινοτική λύση με δύο ζώνες.

Η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει περαιτέρω στα Ηνωμένα Έθνη αυτές τις προσπάθειες», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπούργκερ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ σχετικά με την παρουσία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου.

Στη συνέχεια ο Γερμανός εκπρόσωπος τόνισε: «προσπαθούμε για την περαιτέρω αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και εξακολουθούμε να είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε κάθε λογική προσπάθεια για αυτόν τον σκοπό.

Έχουμε πολλές φορές υπογραμμίσει ότι μια λύση για τα διαφιλονικούμενα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με διάλογο μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιηθούν τέτοιες συνομιλίες, καλείται ιδιαίτερα η Τουρκία να απέχει από μονομερείς προκλήσεις».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ