«Η υγειονομική μονάδα στη Μόρια αντιμετωπίζει όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχει το Κέντρο Υποδοχής»

353

Στην αποσυμφόρηση του τοπικού νοσοκομείου και στην «αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας που δημιουργούνται», εστίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος συνοδεύει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψη στη νέα υγειονομική Μονάδα του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μόριας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με αφορμή τη λειτουργία της νέας υγειονομικής μονάδας του ΚΥΤ Μόριας, ο κ. Μηταράκης δήλωσε, πως «η νέα μονάδα διαθέτει 62 κρεβάτια και τέσσερα κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας. Είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχει το ΚΥΤ της Μόριας τους επόμενους μήνες».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αποσυμφόρηση της Μόριας ο κ. Μηταράκης επεσήμανε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «από τη Μόρια έχουν ήδη φύγει οι μισοί από όσους διέμεναν εδώ τον Φεβρουάριο του 2020 και έχουμε αντιμετωπίσει και τις νέες ροές που υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα. Στόχος μας είναι η αποσυμφόρηση όλων των δομών και στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Η υγειονομική μονάδα της Μόριας είναι συνολικής επιφάνειας 450 τετραγωνικών μέτρων και χωρητικότητας 62 κλινών. Λειτουργεί 24 ώρες και διαθέτει χώρο υγειονομικής απομόνωσης και ξεχωριστό χώρο υγειονομικής νοσηλείας.

Η μονάδα, δωρεά της κυβέρνησης της Ολλανδίας, δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και τον συντονισμό της γενικής γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο και της Τεχνικής Υπηρεσίας του υπουργείου, αναφέρει η ανακοίνωση. Πρόκειται για μια κινητή κατασκευή από φουσκωτές σκηνές με αίθουσες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα σύστημα, το οποίο λειτουργεί ως μια αυτόνομη υγειονομική μονάδα.

Η κατασκευή εδράζεται σε χώρο δίπλα στο ΚΥΤ Μόριας, διαμορφωμένο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Ελληνικό Στρατό.  Η νέα υγειονομική μονάδα  στελεχώνεται από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του υπουργείου Υγείας –ΕΟΔΥ– καθώς και από προσωπικό συνεργαζόμενων ΜΚΟ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ