Ιούλιο ανοίγουν τα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας

352

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα περισσότερα από τα μεγάλα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας της Αθήνας δεν προγραμματίζουν να ανοίξουν στη διάρκεια του Ιουνίου.

Κενό γράμμα αποδεικνύεται η πρόβλεψη της σχετικής κυβερνητικής απόφασης για απελευθέρωση της λειτουργίας των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης δραστηριότητας καθώς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα περισσότερα εξ αυτών δεν προγραμματίζουν να ανοίξουν πριν από τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Η πλειονότητα των ξενοδόχων αυτού του τύπου, όπως και συνάδελφοί τους με εποχικά ξενοδοχεία, περιμένει να δει πώς θα εξελιχθούν οι πτήσεις από το εξωτερικό, που θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου από 29 χώρες, και ενδέχεται να περιλάβουν σταδιακά και άλλες ανάλογα με την πρόοδο στο επιδημιολογικό προφίλ τους. Και ακόμα περισσότερο, περιμένουν να δουν την απελευθέρωση των πτήσεων από όλες τις χώρες την 1η Ιουλίου, με εξαίρεση εκείνες που θα αποκλειστούν για λόγους έξαρσης της πανδημίας.

Ο λόγος για τα μεγάλα, εμβληματικά συγκροτήματα της Αττικής. Ειδικότερα, τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία και King George, συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη, εξετάζουν την έναρξη της λειτουργίας τους στις αρχές του Ιουλίου. Το καινούργιο, τρίτο, ξενοδοχείο του στην Αθήνα, το Athens Capital, που θα λειτουργεί με το σήμα της M Gallery, ολοκληρώνει τις εργασίες ολοκληρωτικής ανακαίνισής του σε δύο εβδομάδες περίπου, αλλά όπως εξηγούν πηγές της διοίκησής του, η εναρκτήρια τοποθέτηση ενός ξενοδοχείου όπως αυτό στην αγορά προϋποθέτει την ομαλοποίηση των συνθηκών. Ετσι, καθίσταται σαφές ότι το τρίτο ξενοδοχείο του ομίλου στην Αθήνα θα ανοίξει αργότερα από τα δύο προϋπάρχοντα.

Ανοιχτό παραμένει το Athens Plaza στο Σύνταγμα, το οποίο εντάχθηκε σε εκείνα τα ξενοδοχεία που επετράπησαν να μείνουν ανοικτά κατά τη διάρκεια του lockdown για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες φιλοξενίας της πρωτεύουσας. Λίγο πιο ανατολικά, κλειστό θα παραμείνει και το Hilton, με τον σχεδιασμό για την επανέναρξή του να παραπέμπει στις αρχές Ιουλίου. Εκείνη την περίοδο και έως και τα μέσα Ιουλίου εξετάζεται το σενάριο επανέναρξης της λειτουργίας και του ξενοδοχείου Intercontinental Athenaeum στη λεωφόρο Συγγρού. Αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει και το Grand Hyatt στη Συγγρού όπως και το New Hotel στη Φιλελλήνων.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Πολύ νωρίτερα, στις 12 Ιουνίου, θα ανοίξει ο Αστέρας Βουλιαγμένης αρχής γενομένης από τις καμπάνες και το «Ναυσικά», ενώ σε δεύτερη φάση και ανάλογα με τη ζήτηση θα ανοίξει και ο «Αρίων», εξηγούν στην «Κ» πηγές της διοίκησης του ομίλου. Η παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης, πάντως, έχει ήδη ανοίξει όπως και το εστιατόριο Nobu Matsuhisa, ενώ το νέο εστιατόριο Privilege Project στην πλαζ θα ανοίξει, εκτός απροόπτου, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το Divani Apollon Palace στο Καβούρι άνοιξε χθες Δευτέρα, ενώ ένα ακόμη από τα πρώτα ξενοδοχεία που ανοίγουν, αυτή την Παρασκευή, είναι το Electra Hotel Athens. Θα ακολουθήσουν στις 10 Ιουνίου το Electra Metropolis και το Electra Palace στα τέλη Ιουνίου. Το Electra Palace στη Θεσσαλονίκη, που τελεί υπό ανακαίνιση, αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του κάποια στιγμή εντός του πρώτου μισού του Ιουλίου. Την ίδια περίοδο, δηλαδή αρχές Ιουλίου, εξετάζεται να ανοίξει και το Makedonia Palace στη συμπρωτεύουσα.

Από τα μεγάλα συγκροτήματα, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Costa Navarino θα υποδέχεται ξανά επισκέπτες στα ξενοδοχεία The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort από τις 19 Ιουνίου.

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την υγειονομική κάλυψη στα νησιά, ενόψει της τουριστικής περιόδου. Συζητήθηκαν το σχέδιο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των νησιωτών, των εργαζομένων και των τουριστών, και να αντιμετωπιστούν με τον ταχύτερο τρόπο πιθανά κρούσματα. Στη σύσκεψη μετείχαν οι Β. Κικίλιας, Χ. Θεοχάρης, Γ.  Γεραπετρίτης, Β. Κοντοζαμάνης, Ν. Χαρδαλιάς, Ακ. Σκέρτσος, Μ. Θεμιστοκλέους, Α. Μαριόλα και ο Θ. Κοντογεώργης.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ