Καθυστερεί η ανάληψη διαχείρισης της μαρίνας Αλίμου από την Ελλάκτωρ

291

Νέα καθυστέρηση φαίνεται πως θα έχει, εκτός απροόπτου, η διαδικασία της ανάληψης της διαχείρισης της μαρίνας Αλίμου από την «Ακτωρ Παραχωρήσεις», του ομίλου Ελλάκτωρ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν χθες στελέχη του ομίλου, αρκετές αναβλητικές αιρέσεις και βάρη, που θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί από την ΕΤΑΔ, συνεχίζουν να εκκρεμούν, με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμη εφικτή η υπογραφή της συμφωνίας παράδοσης – παραλαβής και να περάσει η μαρίνα υπό τον πλήρη έλεγχο και ασφαλώς και την ευθύνη της «Ακτωρ Παραχωρήσεις». Υπενθυμίζεται ότι καθυστέρηση επί αρκετούς μήνες είχε σημειωθεί και για την υπογραφή της σύμβασης, κυρίως λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Αν. Καλλιτσάντση, μεταξύ των ζητημάτων που ακόμη δεν έχουν λυθεί είναι, π.χ., μια σειρά από αυθαίρετες κατασκευές που εξακολουθούν να βρίσκονται στον χερσαίο χώρο και πρέπει να απομακρυνθούν. Επίσης, μεγάλη μερίδα σκαφών εξακολουθεί να ελλιμενίζεται παρότι οι συμβάσεις τους δεν έχουν ανανεωθεί επίσημα. Εχει δηλαδή δοθεί κάποια άτυπη παράταση. Είναι σημαντικό όμως να επικαιροποιηθούν οι σχετικές συμφωνίες, ώστε να είναι ισχυρές νομικά και να εξασφαλίζεται και ο παραχωρησιούχος προτού αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας της μαρίνας.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, η διοίκηση του ομίλου εκτιμά πως ναι μεν είναι εφικτή η ολοκλήρωση της διαδικασίας της παραλαβής μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ωστόσο, μια πιο ρεαλιστική εκτίμηση είναι το τέλος του 2020. Υπενθυμίζεται ότι την επεξεργασία του σχεδίου αξιοποίησης της μαρίνας Αλίμου και τη διαχείρισή της για λογαριασμό του ομίλου έχει αναλάβει η θυγατρική REDS. Πρόκειται μάλιστα σύντομα να υπογραφεί και σχετική σύμβαση μεταξύ των εταιρειών του ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης της REDS δεν αποφεύχθηκαν οι εντάσεις, καθώς ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό της τάξεως του 12%, Χρ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τυγχάνει και μέλος του Δ.Σ., καταψήφισε όλα τα θέματα και ζήτησε την προσθήκη τεσσάρων επιπλέον θεμάτων στην ημερήσια διάταξη. Το αίτημά του απορρίφθηκε, ωστόσο οι αιτιάσεις του έγιναν γνωστές, όπως π.χ. ότι τα προβλήματα του ομίλου λειτουργούν ως βαρίδι για τη REDS ή ότι η εταιρεία θα έπρεπε να έχει προχωρήσει στην ταχύτερη ανάπτυξη και άλλων ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, ενώ έθεσε και ζήτημα αμοιβών του επικεφαλής, Γ. Μωραΐτη.

Με τη σειρά του, ο τελευταίος ανέφερε ότι η αδειοδοτική διαδικασία του Cambas Park έχει ωριμάσει πολεοδομικά και επίκειται και η θετική απόφαση του ΣτΕ στο Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα ανάψει το πράσινο φως για την έκδοση των οικοδομικών αδειών για την επένδυση των 200 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ