Κεραμέως: Δεν υπάρχει κάποια επιστημονική τεκμηρίωση ότι η μάσκα δημιουργεί προβλήματα υγείας

376

Για τη χρήση της μάσκας στα σχολεία και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (21/9) η Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός αναφέρθηκε στην οικογένειά της, στον ελεύθερό της χρόνο ενώ τόνισε πως η κριτική που δέχεται «είναι καλοδεχούμενη» όταν όμως είναι εμπεριστατωμένη.

Μιλώντας στην πρεμιέρα της εκπομπή «Πάμε Δανάη» η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε τόσο στα επίκαιρα ζητήματα του χαρτοφυλακίου της, όσο και σε πιο προσωπικά θέματα.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, «η πρώτη εβδομάδα έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας εφάρμοσε με τρόπο υποδειγματικό τα μέτρα», ενώ χαρακτήρισε ως «εξαίρεση της εξαίρεσης» τις αντιδράσεις στη χρήση μάσκας.

Μάλιστα, όπως δήλωσε, θα άκουγε με ενδιαφέρον όσους αρνούνται να κάνουν χρήση μάσκα, επισημαίνοντας βέβαια πως «δεν υπάρχει κάποια επιστημονική τεκμηρίωση ότι η μάσκα δημιουργεί προβλήματα υγείας».

Αναφερόμενη στην κριτική που δέχεται, απάντησε πώς αυτή είναι καλοδεχούμενη όταν είναι εμπεριστατωμένη. «Θέλω να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Δεν ασχολούμαι με τα κακόβουλα σχόλια» συμπλήρωσε.

Εστιάζοντας στα παιδιά της, παραδέχθηκε πώς εδώ και καιρό συζητούσε μαζί τους για τη σημασία της χρήσης μάσκας στα σχολεία. «Στην αρχή δεν ήταν εύκολο» παραδέχθηκε.

«Προσπαθώ να είμαι περισσότερο μαζί τους, αν χρειαστεί να τα βάλω για ύπνο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψω μέχρι τα ξημερώματα» εξήγησε.

Ακόμα, χαρακτήρισε τον σύζυγό της ως τον «βράχο» της, ενώ αποκάλυψε ότι στον ελεύθερο τους χρόνο πάνε θέατρο και σινεμά.

«Βασικές προτεραιότητες μου είναι: Να προσφέρω όσο περισσότερο μπορώ στην κοινωνία και στην οικογένειά μου» τόνισε.

Τέλος, για το ρόλο της τόσο ως υπουργού όσο και ως μητέρας, απάντησε πως «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζω είναι προκλήσεις κάθε σκληρά εργαζόμενης μητέρας. Το πολύ σημαντικό δεν είναι η ποσότητα του χρόνου που περνάς σπίτι, αλλά η ποιότητα. Όταν είσαι εκεί, να είσαι μόνο εκεί και να αφιερώνεσαι εκεί».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ