Κικίλιας: Η χώρα μας απέδειξε ότι μπορεί να κρατήσει σε ασφάλεια τους πολίτες

381

Επίσκεψη στο νησί της Ρόδου, όπου είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων υγείας πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και τους βουλευτές Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννη Παππά, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου είχε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, ενώ συναντήθηκε επίσης και με εκπροσώπους του Ιατρικού συλλόγου, του συλλόγου Φαρμακοποιών και του Οδοντιατρικού συλλόγου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Ρόδου όπου αρχικά είχε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν και στη συνέχεια επισκέφθηκε τις κλινικές όπου ενημερώθηκε από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την κατάσταση που επικρατεί. Το απόγευμα επίσης ο υπουργός Υγείας πρόκειται να επισκεφθεί κέντρα υγείας του νησιού.

Σε δηλώσεις του, μετά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Ρόδου ο υπουργός Υγείας τόνισε τα εξής:

«Η Ρόδος είναι ένα νησί σύμβολο για τον τουρισμό μας και είμαστε εδώ για να την υποστηρίξουμε όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα με όλες μας τις δυνάμεις. Είχα την τύχη και την τιμή να φιλοξενηθώ στην Περιφέρεια να μιλήσω με τον κ. περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, με το δήμαρχο με τους προέδρους του Ιατρικού Συλλόγου, Οδοντιατριακού και Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ήρθα να επισκεφθώ το νοσοκομείο και να μιλήσω με όλους τους συναδέλφους μου αλλά και τους νοσηλευτές και τους υπόλοιπους εργαζομένους, παραϊατρικό προσωπικό, τη διοίκηση του νοσοκομείου, τον κ. διοικητή, και να ακούσω τις απόψεις όλων και να καταγραφούν οι απόψεις όλων. Εμείς, εδώ στο νοσοκομείο της Ρόδου φέρνουμε τη Δευτέρα έναν μοριακό αναλυτή για 420 τεστ την ημέρα για Covid.

Κρατάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο τα πρωτόκολλα, έχουμε φέρει και προσλάβει κόσμο εν μέσω κορονοϊού, επικουρικό προσωπικό και ακολουθούν 16 μόνιμες θέσεις ιατρών που ολοκληρώνεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το Δήμο και το Νοσοκομείο θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κίνητρα προκειμένου να καλύψουμε και ό,τι άλλη έλλειψη μπορούμε. Πάντα όμως με ειλικρίνεια, πάντα με εντιμότητα και πάντα με καθαρότητα απέναντι στους συναδέλφους και τους εργαζομένους του νοσοκομείου, τους Ροδίτες αλλά και τους τουρίστες που περιμένει το νησί. Καταλαβαίνω την ανάγκη που υπάρχει να κινηθεί ο τουρισμός μας, και αυτό προσπαθούμε να υποστηρίξουμε αλλά με την ασφάλεια μας, την ασφάλεια των συμπολιτών μας, την ασφάλεια του υγειονομικού προσωπικού, την ασφάλεια των τουριστών μας.

Νομίζω ότι σε όλα τα επίπεδα, από το επίπεδο της πληρότητας σε αεροδιακομιδές μέχρι το testing, μέχρι τον τρόπο που πολύ έμπειρα στελέχη εδώ στο νοσοκομείο της Ρόδου -τους ευχαριστώ πάρα πολύ- αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τα θέματα covid και τα υπόλοιπα θέματα του νοσοκομείου, πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίηση του που υπάρχει διάθεση συνεργασίας, επισήμανε ότι στον πρώτο κύκλο της μάχης κατά της πανδημίας «η χώρα μας στάθηκε κάτι περισσότερο από το ύψος των περιστάσεων και απέδειξε με πρωτεργάτη τον πρωθυπουργό, τον Κυριάκο τον Μητσοτάκη, ότι μπορεί να κρατήσει σε ασφάλεια τους πολίτες μας αλλά και να αποτελέσει η χώρα παράδειγμα για όλες τις υπόλοιπες χώρες», επισήμανε ότι στον δεύτερο κύκλο που εμπεριέχει την τουριστική περίοδο «ομοίως πρέπει να λειτουργήσουμε», και καταλήγοντας τόνισε:

«Ζητάω τη συνεργασία τη στήριξη όλων σε αυτή την προσπάθεια και δίνω και συνεργασία και στήριξη σε όλους γιατί θεωρώ ότι αναδείχθηκε μέσα σε αυτή την κρίση η αξία της ανθρώπινης ζωής.

Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με την αξία της ανθρώπινης ζωής. Άρα λοιπόν όταν ολοκληρωθεί εδώ η επίσκεψη στο νοσοκομείο θα πάμε και σε Κέντρα Υγείας, θα συνεχίσω να ακούω συμπολίτες σας σε ό,τι έχει να κάνει με τα ζητήματα τα οποία υπάρχουν. Νομίζω ότι αυτό το χρονικό διάστημα απέδειξε πόσο διαφορετική είναι η επικοινωνία και η ρητορική στην πολιτική, από τα μετρήσιμα αποτελέσματα και την ουσία σε θέματα τα οποία αφορούν συμπολίτες μας.

Εύχομαι καλή τουριστική σεζόν στο νησί, ευχόμαστε αυτό να γίνει με ασφάλεια και σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ πέρα για να παρέχουμε, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η Πολιτική Προστασία, το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το νοσοκομείο και το εξαίρετο προσωπικό που έχει, ό,τι μπορεί να χρειαστεί».

Παρουσία του υπουργού Υγείας ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου παρέδωσε στην έδρα του ΕΚΑΒ δύο υπερσύγχρονους κλωβούς αρνητικής πίεσης για την ασφαλή αεροδιακομιδή των νησιωτών και επισκεπτών. «Μια δωρεά στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, που μέχρι χθες διέθετε έναν κλωβό για όλη την Ελλάδα. Η ενίσχυση με κρίσιμο εξοπλισμό του υγειονομικού συστήματος των νησιών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζεται» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος επισημαίνοντας επίσης ότι «μετά την πρώτη εξαιρετικά επιτυχημένη φάση διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης για το Νότιο Αιγαίο, με τον υπουργό Υγείας μας ενώνει ο αγώνας για την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας. Ένας αγώνας διαρκής και επίμονος, αλλά και μονόδρομος για το άνοιγμα και της τουριστικής περιόδου στα νησιά μας».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ