ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ χρησιμοποιεί την κρίση για να εφαρμόσει το δόγμα: Μισός μισθός, μισή δουλειά και πελατειακό κράτος

389

Μήνυμα στην κυβέρνησης να μην χρησιμοποιήσει του πόρους του ευρωπαϊκού προγράμματος SURE, που αφορά όσες θέσεις εργασίας επλήγησαν από τον κορονοϊό, για να προσλάβει συμβασιούχους στο Δημόσιο έστειλε το Κίνημα Αλλαγής.

Σε ανακοίνωση του, το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως «σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει για να προσλάβει συμβασιούχους στο δημόσιο, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αποσκοπεί στην διατήρηση θέσεων εργασίας στις πληττόμενες επιχειρήσεις και στον τουρισμό (το SURE)» και τονίζει: «Η ΝΔ χρησιμοποιεί την κρίση, για να επιβάλλει παντού το δόγμα της: Μισός μισθός για μισή δουλειά και πελατειακό κράτος».

Το Κίνημα Αλλαγής προσθέτει ότι την ώρα δηλαδή που απειλούμαστε με λουκέτα στις επιχειρήσεις και διόγκωση της ανεργίας, η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους ευρωπαϊκούς πόρους, για να κάνει τα ρουσφέτια της, αλλά και να εφαρμόσει παντού τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Προειδοποιεί την Κυβέρνηση, «να ξεχάσει αυτές τις λογικές και μεθοδεύσεις. Για μας χρειάζεται γενναία επιδότηση εργασίας προς τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό που έπληξε η κρίση, για να μην μπουν λουκέτα και να προστατευθούν θέσεις εργασίας. Με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα. Για να μείνει «ζωντανή» η οικονομία και όρθια η κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ