ΚΚΕ: Αυτονόητη η καταδικαστική απόφαση για τον πυρήνα της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής

87

«Αυτονόητη» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την τελική απόφαση του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός, «η απόρριψη των αιτημάτων αναστολής για την πλειοψηφία των καταδικασμένων ναζιστών – εγκληματιών της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα για τον πυρήνα της διευθυντικής ομάδας, ήταν η αυτονόητη απόφαση, τόσο ως προς τη βαρύτητα των πράξεών τους όσο και ως προς το περί δικαίου αίσθημα του λαού, πάνω απ’ όλα των ίδιων των θυμάτων της Χ.Α. Η λαϊκή απαίτηση ήταν να βρεθούν οι ναζί στη φυλακή, έστω και μ’ αυτές τις μειωμένες ποινές, που είναι τέτοιες εξαιτίας και της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα».

Και συνεχίζει: «Η καταδίκη του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος ήταν αναγκαία, ωστόσο δεν χωρά κανένας εφησυχασμός. Ο φασισμός είναι γνήσιο τέκνο αυτού του σάπιου συστήματος, η διαπλοκή του με τμήματα του αστικού κράτους και του κεφαλαίου έχει αποκαλυφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, όπως και στην ίδια τη δίκη, κι αν όλοι αυτοί χρειαστούν πάλι τη Χ.Α. ή κάποια άλλη ναζιστική παραφυάδα, δεν θα διστάσουν να την εμφανίσουν και να την στηρίξουν σε βάρος του λαού».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here