Κόνσολας: Ουδέποτε διαχωρίσαμε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητα τους

346

Απάντηση στην επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για τον φημολογούμενο διαχωρισμό των νησιών σε κατηγορίες επικινδυνότητας, έδωσε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας.

«Το υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητά τους» επισημαίνει ο υφυπουργός Τουρισμού, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν απλά εσφαλμένη, αλλά εκτός πάσης λογικής. Θα έστελνε, όπως αναφέρει, λάθος μήνυμα και θα δημιουργούσε εντυπώσεις.

Μεταξύ άλλων, η απάντηση του υφυπουργού έχει ως εξής:

«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα το περιεχόμενο της επιστολής σας, την οποία, όπως είδα, δημοσιοποιήσατε και στα ΜΜΕ.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητα τους.

Είναι σαφές ότι εφόσον αποφασίζουμε να επανεκκινήσουμε τον τουρισμό, μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν απλά εσφαλμένη, αλλά εκτός πάσης λογικής. Θα έστελνε λάθος μήνυμα και θα δημιουργούσε εντυπώσεις.

Τη μόνη κατηγοριοποίηση που θα μπορούσαν να κάνουν το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥΥ, που έχουν και την απόλυτη αρμοδιότητα, περιορίζεται στην καταγραφή των δυνατοτήτων των δομών υγείας για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19, σε κάθε περιφέρεια, αλλά και σε κάθε νησί που αποτελεί τουριστικό προορισμό και με βάση αυτή την καταγραφή να διαμορφωθούν τα επιχειρησιακά σχέδια αλλά και να ενισχυθούν οι δομές υγείας.

Είμαι βέβαιος ότι το Υπουργείο Υγείας εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού είναι μια κοινή προσπάθεια, κανείς δεν μπορεί να «βγάλει την ουρά του απ’ έξω» όπως αναφέρεται, εύστοχα, σε μια λαϊκή έκφραση.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται με μεγάλη προσοχή, αφού στη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε, το κριτήριο για τον τουρισμό είναι η ασφάλεια και η υγεία.

Το Υπουργείο Τουρισμού με την καθοδήγηση των επιστημόνων δημιούργησε τα υγειονομικά πρωτόκολλα για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις και όχι μόνο για τα τουριστικά καταλύματα, τα οποία θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά.

Είναι πρωτόκολλα με ρεαλιστικούς, όσο το δυνατόν, κανόνες και στόχους.

Χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα δεν μπορούσε να ανοίξει ο τουρισμός. Χωρίς τη δέουσα προσοχή και με την εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων δεν μπορούν να ανοίξουν οι πτήσεις από όλες τις χώρες.

Ο ρόλος του Υπουργείου Τουρισμού σε αυτή την προσπάθεια είναι η εκπαίδευση εργαζομένων και στελεχών του τουρισμού και η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο. Σε αυτή την προσπάθεια, χρειάζεται και η δική σας συνεργασία».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ