Κωνσταντίνος Χατζούλης: Ο Λαρισαίος που δημιούργησε το πιο μυστηριώδες βίντεο εν μέσω καραντίνας μιλάει στο ilarissa.gr (φώτο-βίντεο)

2643

Συνέντευξη στην Στέλλα Καρατζόγλου

Το διάστημα που πέρασε, έδωσε σε όλους μας μια ευκαιρία να κάνουμε μια παύση, να ρίξουμε τους ρυθμούς μας και να ασχοληθούμε με πράγματα που ίσως δεν προλαβαίναμε να κάνουμε πριν. Ειδικά όμως για τους ανθρώπους που ήδη ασχολούνταν με την δημιουργία περιεχομένου, αυτή η περίοδος της καραντίνας ήταν μια ευτυχής συγκυρία, που τους επέτρεψε να δημιουργήσουν μέσα στην άδεια Λάρισα και να αφήσουν αποτυπωμένες για πάντα, είτε σε φωτογραφίες είτε σε βίντεο, τις ιστορικές στιγμές που ζούμε.

Με την ίδια λογική, ο Λαρισαίος Κωνσταντίνος Χατζούλης, ο οποίος ασχολείται με την φωτογραφία και την δημιουργία βίντεο, πριν από λίγες μέρες δημιούργησε ένα βίντεο με πλάνα της άδειας Λάρισας εν μέσω της καραντίνας. Ο 27χρονος Κωνσταντίνος, είναι γέννημα θρέμμα Λαρισαίος και σπούδασε στο ΤΕΙ της Πάτρας στο Τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ τώρα βρίσκεται στο δεύτερο εξάμηνο σπουδών του, στο μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης MBA με ειδικότητα στο μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το βίντεο του μας έκανε μεγάλη εντύπωση λόγω της αισθητικής του, μιας και θύμιζε τρέιλερ ταινίας επιστημονικής φαντασίας, οπότε αποφασίσαμε να μιλήσουμε μαζί του για να μάθουμε περισσότερα.

Πως άρχισες να ασχολείσαι με την δημιουργία βίντεο και την σκηνοθεσία;

Η ενασχόληση μου με τη φωτογραφία και το βίντεο προέκυψε, δεν  ήταν κάτι το οποίο το είχα βάλει σαν στόχο. Έτσι λοιπόν έπιασα την πρώτη μου κάμερα για τις ανάγκες της προηγούμενης δουλειάς μου. Βγάζοντας κάποιες απλές φωτογραφίες και βίντεο και γνωρίζοντας ελάχιστα γι αυτήν την τέχνη, μπήκε μέσα μου το μικρόβιο.

Πως ήταν στην αρχή; Αντιμετώπισες δυσκολίες;

Δεν αντιμετώπισα κάποια δυσκολία στην αρχή, καθώς δεν το έκανα βιοποριστικά και δεν υπήρχε κάποια πίεση πάνω σε αυτό το κομμάτι. Τα δύσκολα στη φωτογραφία θεωρώ ότι έρχονται αργότερα, όταν διεισδύσεις ακόμη πιο βαθιά στον κόσμο του βίντεο και της φωτογραφίας όπου εκεί παθιάζεσαι ακόμη περισσότερο, καθώς βλέπεις ότι αυτό που δημιουργείς είναι όλο και πιο κοντά σε αυτό που είχες σχεδιάσει στο μυαλό σου και θέλεις κάθε μέρα να αυτοβελτιώνεσαι. Εκεί είναι που χρειάζεται πραγματική δύναμη και πάθος για να γίνεις ο καλύτερος.

Από που αντλείς την έμπνευση σου;

Η έμπνευσή μου αντλείται κυρίως από την καθημερινότητα και από πράγματα τα οποία λατρεύω περισσότερο, όπως είναι  οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, ο κόσμος του αυτοκινήτου και της ταχύτητας και φυσικά η γυναίκα.

Είδαμε το βίντεο που δημιούργησες με πλάνα της άδειας Λάρισας λόγω καραντίνας και μας εντυπωσίασε. Τι σε ώθησε να το δημιουργήσεις;

Αυτό που με ώθησε περισσότερο στη δημιουργία αυτού του βίντεο, είναι η μοναδική  ευκαιρία που μας δόθηκε να απαθανατίσουμε την πόλη άδεια. Νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο δύσκολα θα ξαναδούμε. Αυτή η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει όλη η χώρα, θα μείνει στην ιστορία, οπότε ήθελα το βίντεο μου να είναι ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας.

Το βίντεο θυμίζει τρέιλερ ταινίας. Έχεις σκεφτεί ποτέ να δημιουργήσεις μια ταινία μικρού ή μεγάλου μήκους;

Μέσα στα άμεσα σχέδιά μου είναι η δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους, ωστόσο για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται  έμπνευση, κατάλληλο σχεδιασμό και χρόνο.

Ποια σημεία της Λάρισας είναι για σένα ιδανικά για φωτογραφίες και βίντεο;

Στην πόλη υπάρχουν πολλά mainstream σημεία για φωτογραφία, όπως είναι η γέφυρα του Αλκαζάρμ ο μύλος του Παππά, η Δημοτική Πινακοθήκη και κάποιες εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις κοντά στη Γιάννουλη, ωστόσο  μπορείς να δημιουργήσεις οπουδήποτε κι αν είσαι, αρκεί να έχεις όρεξη και φαντασία.

Πιστεύεις ότι η Λάρισα είναι μια φωτογενής πόλη;

Για μένα δεν υπάρχουν φωτογενείς και μη πόλεις, μέσα από τη ματιά του ο φωτογράφος μπορεί να μετατρέψει και την πιο μουντή πόλη σε εξωτικό θέρετρο.

Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον;

Τα όνειρά μου για το μέλλον είναι η δημιουργία ενός πολυχώρου, ο οποίος θα απαρτίζεται από μία ομάδα ικανή να υλοποιήσει οποιοδήποτε project σχεδιάζει ή της ανατίθεται.

*Δείτε περισσότερα για την δουλειά του Κωνσταντίνου στο youtube και στο instagram

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ