Κωνσταντίνος Ζέρβας: Λιγότερες εξαγγελίες, μεγαλύτερες ταχύτητες στα έργα

324

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πάνελ για τις προοπτικές ανάπτυξης της Βορείου Ελλάδος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Thessaloniki Helexpo Forum», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατέθεσε το αίτημα για την πόλη που περιλαμβάνει τα εξής δύο βασικά σημεία: «Λιγότερες εξαγγελίες – Μεγαλύτερες ταχύτητες στην υλοποίηση των έργων».

Παρουσιάζοντας το πλαίσιο των διεκδικήσεων για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται επενδύσεις σε έργα υποδομών.

«Αν αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας για τη χώρα, τότε αυτήν ακριβώς διεκδικούμε για τη Θεσσαλονίκη. Τη διεκδικούμε και ξέρουμε ότι αντίπαλός μας είναι η στενότητα των δημοσιονομικών πόρων, αλλά και η μιζέρια, η γκρίνια, οι ιδεοληψίες μερίδας της πόλης. Η κουλτούρα της ακινησίας, η αποθέωση της ανακύκλωσης της αποτυχίας, δυστυχώς, στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει καθεστωτική. Στον βαθμό που περνά από το χέρι μου, αυτά θα τα ξεριζώσουμε», είναι το μήνυμα που έστειλε.

Επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθεσε επί τάπητος το θέμα της καθιέρωσης μητροπολιτικής διοίκησης και σημείωσε ότι «η Θεσσαλονίκη είναι η πρόκληση για τη χώρα!», εξηγώντας πως η πόλη συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να μετασχηματιστεί σε έναν αναπτυξιακό πόλο εθνικής εμβέλειας, αναλαμβάνοντας έναν ρόλο όχι ανταγωνιστικό, αλλά συμπληρωματικό ως προς αυτόν της Αθήνας.

«Δεν θα αφαιρέσει από την Αττική, θα προσθέσει στην Ελλάδα!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να γίνει «στη βάση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου αναζωογόνησης της πέραν της Αττικής Ελλάδας».

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε «ψήφο εμπιστοσύνης» την επιλογή μεγάλων εταιρειών να επενδύσουν στην πόλη, παρατηρώντας ότι έχει αναπτυχθεί μια μεγάλη δυναμική στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην πόλη.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ