Φ. Κουβέλης από την Λάρισα: Ευάλωτη και εύθραυστη η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας

406

Ευάλωτη και εύθραυστη χαρακτήρισε την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης μιλώντας σήμερα το πρωί σε υψηλόβαθμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας στο ΑΤΑ στη Λάρισα, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί σε στρατιωτικούς σχηματισμούς της περιοχής.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε με έμφαση επίσης πως » δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε όλοι αποφασισμένοι να υπερασπστούμε τα κυριαρχικά εθνικά μας δικαιώματα, όπως αυτά με σαφήνεια καταγράφονται και ορίζονται από τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων και γενικότερα από το Διεθνές Δίκαιο». Υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα συνεχίσει αυτή την επιθετική ρητορική καθώς έτσι πιστεύει ότι μπορεί να ανοίξει ένα πεδίο διαπραγματεύσεων με στόχο να είναι η Τουρκία, παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ.

Οσον αφορά την υπόθεση των δυο στρατιωτικών μας που κρατούνται στην Τουρκία, σημείωσε πως οι προσπάθειες για την απελευθέρωση τους εντείνονται σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και διπλωματικών σχέσεων ωστόσο τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με βεβαιότητα πότε αυτή θα γίνει. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας επισκέφτηκε επίσης το ΕΚΑΕ στο Κουτσόχερο και την 337 Μοίρα της 110 Π.Μ

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here