Κουμουτσάκος: Καθοδηγούμενη μεταναστευτική ροή στον Έβρο, όχι αυθόρμητη μετακίνηση

400

Ως καθοδηγούμενη μεταναστευτική ροή από την Τουρκία κι όχι ως αυθόρμητη μετακίνηση προσφύγων, χαρακτήρισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, τον συνωστισμό προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο.

«Η Ελλάδα εάν χρειαστεί, δηλώνει ανοικτά την πρόθεση της για κινητοποίηση του έκτακτου μηχανισμού αλληλεγγύης για θέματα μετανάστευσης και ασύλου, αν κάποιο μέλος δέχεται υπερβολική ροή μεταναστών, εφόσον οι συνθήκες χειροτερέψουν», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για συνθήκες εισβολής αμάχων στη χώρα, οι οποίες και υποκινήθηκαν από τον πρόεδρο Ερντογάν.

Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης , μεταβαίνοντας στις Βρυξέλλες μαζί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη για την σύνοδο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, η Ελλάδα αντιμετώπισε κατά μείζονα λόγο θέμα εθνικής ασφάλειας κι αυτό είναι είναι μάλιστα που θα επισημανθεί και στις Βρυξέλλες.

Η Ελλάδα θα είναι βασικό θέμα συζήτησης, (στην σύνοδο), θα θέσουμε θέμα για ουσιαστική και με περιεχόμενο αλληλεγγύη, είπε και πρόσθεσε «θα επισημάνουμε ότι τα σύνορα μας είναι ευρωπαϊκά σύνορα».

«Θα παρουσιάσουμε την κατάσταση με στοιχεία και νούμερα που αποδεικνύουν ότι επρόκειτο για μια αυθόρμητη μετακίνηση αλλά μια καθοδηγούμενη μεταναστευτική ροή από την Τουρκία και θα τονίσουμε την διπλή διάσταση του συνόρου ως ευρωπαικού κι ελληνικού ταυτόχρονα» είπε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ