Λάρισα: Η συγγραφέας που συγκίνησε με την ανάρτησή της με αφορμή σχόλια του Νίκου Μουτσινά για την εμφάνισή της

1075

Ζούμε στην εποχή του body Positivity, στην εποχή της αποδοχής, της κατανόησης της διαφορετικότητας… Ζούμε στην εποχή των influencers, αυτών δηλαδή των ανθρώπων που μέσω social media επηρεάζουν τις ζωές μας, με κάποιο τρόπο. Κι όμως, σ’ αυτή την όμορφη εποχή, στο σωτήριο έτος 2019, η κριτική χωρίς βάση και οι ασυνάρτητες κραυγές από ανθρώπους που κατέχουν το δημόσιο βήμα είναι καθημερινά φαινόμενα.

Θα ρωτήσετε, γιατί τα γράφω όλα αυτά… Αφορμή στάθηκε η δημοσίευση μιας γυναίκας που σήμερα βρέθηκε να σχολιάζετε από τον Νίκο Μουτσινά, στην μεσημεριανή του εκπομπή. Η κ. Δαφτσίδου, πολύ γνωστή για την δράση της σχετικά με την ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου, ούσα και η ίδια επιζήσασα από καρκίνο του μαστού, βρέθηκε καλεσμένη στο πρωινό μαγκαζίνο του Astra Tv. Τα πλάνα από την εκπομπή χρησιμοποιήθηκαν για να σχολιαστεί το στυλ της, κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης στήλης, στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά. Δεν θα μείνω στα σχόλια του παρουσιαστή, γιατί η κ. Δαφτσίδου τα αναλύει στην δημοσίευσή της, όπως θα δείτε και παρακάτω, θα σταθώ μόνο στο σθένος και στην παλικαριά, αυτής της γυναικάς.

Δεν την ξέρω προσωπικά, έτυχε όμως να αγοράσω το βιβλίο της, που μιλάει με ειλικρίνεια για τον καρκίνο που βίωσε και είμαι τυχερή να βλέπω τις δημοσιεύσεις της πάνω στο θέμα, κατά καιρούς. Η αλήθεια της, με αγγίζει πάντα. Η δύναμη της, επίσης… Και χαίρομαι, που υπάρχουν γυναίκες που υπερασπίζονται τον εαυτό τους, αυτόν τον εαυτό, που κινδύνευσαν να χάσουν. Και αν με ρωτάτε, οι σωστές Influencers, είναι αυτές… Όχι όσες δειγματίζουν καλλυντικά ημίγυμνες. Τα σέβη μου, κυρία μου!

Σ.Κ.

Σήμερα στο open tv και στην εκπομπή για την παρέα ο Νίκος Μουτσινάς σχολίασε το ‘στυλ’ μου, τη συγγραφέα με το δύσκολο…

Δημοσιεύτηκε από Αγγελική Δαφτσίδου στις Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Ολόκληρη η αναρτησή της: » Σήμερα στο open tv και στην εκπομπή για την παρέα ο Νίκος Μουτσινάς σχολίασε το ‘στυλ’ μου, τη συγγραφέα με το δύσκολο όνομα, το λάθος κολάν, τα χοντρά μπούτια και το μισό μαλλί. Κάνω αυτό το ποστ για να του υποδείξω και αλλά σημεία που του ξέφυγαν. Πρώτον και κυριότερο είμαι χωρίς το στήθος μου, αφού σαν καρκινοπαθής υποβλήθηκα σε διπλή μαστεκτομή. Πολύ μεγάλο λάθος που του διέφυγε αυτό. Στην τηλεόραση χωρίς βυζια! Αίσχος! Δεύτερον είμαι πρησμένη(σκέφτομαι το σαν φάλαινα, είναι κάτι που μάλλον θα έλεγε ο ίδιος) από τη συνεχιζόμενη ορμονοθεραπεία που κάνω εδώ και χρόνια. Τρίτον εκτός από το μαλλί, έπρεπε να εστιάσει και στα αραιά φρύδια, μιας και δεν ξαναβγήκαν μετά τις χημειοθεραπείες. Και τέλος πάντων πως είναι δυνατόν μια γυναίκα μετά τον καρκίνο του μαστού, με τέτοια χάλια, να κυκλοφορεί στην κοινωνία και να έχει το θράσος να βγαίνει στην τηλεόραση και μιλάει για το βίωμα της που, έγραψε σε βιβλίο, ενώ στην τηλεόραση παίζουν τέτοιες εκπομπές γεμάτες γλαμουρια, ομορφιά, στυλ και πολιτισμό. Συγνώμη κύριε Μουτσινά που οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού τολμάμε να βγαίνουμε δημόσια και να σας χαλάμε την αισθητική με την ασχήμια μας!»

Η Αγγελική Δαφτσίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here