Αδαμόπουλος: Ισχυρός και αξιόπιστος στα οικονομικά του ο Δήμος Λαρισαίων

566

Ο Δήμος Λαρισαίων παρά τις πολλές κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, συνεχίζει ισχυρός και αξιόπιστος στα οικονομικά του, με τον θετικό αντίκτυπο να είναι εμφανής για την ίδια την κοινωνία” τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θάνος Αδαμόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Θεσσαλία Τηλεόραση» και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο.

Ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων πως «παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που πρωτίστως πλήττουν τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Λαρισαίων είχε μία σταθερή και υγιή οικονομική πορεία. Έχουμε αφήσει πίσω μας ζητήματα καθυστέρησης πληρωμών υποχρεώσεων. Σήμερα ο Δήμος μας σε δύο, το πολύ τρεις μήνες, μπορεί και ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του. Αυτό φαίνεται και από τη μεγάλη συμμετοχή των εργολάβων στους διαγωνισμούς των έργων. Ο Δήμος Λαρισαίων λοιπόν έχει αυξήσει την αξιοπιστία του με πολλαπλά οφέλη.
Το νοικοκύρεμα όμως έχει γίνει σε βάθος και θα φέρω ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τη δημιουργία τμήματος αποθήκης, την σταθεροποίηση των ταμειακών μας διαθεσίμων και τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων που παραλάβαμε.

Γιατί ως Δημοτική Αρχή δεν πήραμε δάνειο για κάποια επένδυση. Χρηματοδοτηθήκαμε για τον ηλεκτροφωτισμό που το δάνειο εξυπηρετείται από την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ η χρονομίσθωση για την υπηρεσία καθαριότητας αποτελεί ένα μικρό οικονομικό μέγεθος, με μεγάλο όμως κοινωνικό αποτύπωμα.

Το πιο σημαντικότερο όλων στην παρούσα συγκυρία, είναι πως παρά τη μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους, εργαζόμαστε καθημερινά και καταφέρνουμε να φέρουμε σε πέρας τα λειτουργικά μας. Γιατί αν είσαι εντάξει στα λειτουργικά σου, αν δεν «μπαίνεις μέσα» από την καθημερινότητά σου, θα είσαι υγιής οικονομικά”.

Δείτε το βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ