Αυτοδιοικητικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες για τον β γύρο -«Μάχη» στη Θεσσαλία και στον Δήμο Τυρνάβου

926

Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα κρίνει τη μάχη σε έξι περιφέρειες και 84 δήμους όπου οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο του 43%.

Στην Θεσσαλία ψηφίζουν για περιφερειάρχη αλλά και για Δήμαρχο στον Δήμο Τυρνάβου.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 19:00, ενώ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν βάζουμε σταυρό στα ψηφοδέλτια, καθώς αναμετρώνται μόνο οι δύο υποψήφιοι που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους στον α- γύρο της προηγούμενης Κυριακής.

Πάντως, ακόμα κι αν σημειωθεί σταυρός προτίμησης, δεν ακυρώνεται το ψηφοδέλτιο.

Το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν οι πολίτες δεν έχει αλλάξει και όποιος θέλει μπορεί να το βρει στην ηλεκτρονική διεύθυνση «Μάθε πού ψηφίζεις» του υπουργείου Εσωτερικών.

Χωρίς σταυρούς ο β- γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται για τις επαναληπτικές κάλπες, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο για την εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου και, ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης σε υποψήφιους συμβούλους. Εν τούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης δεν προσμετρώνται ως άκυρα.

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την περασμένη Κυριακή (8/10).

Πού ψηφίζω στον β- γύρο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

Στην ειδική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις» οι πολίτες των δήμων και των περιφερειών που θα πάνε σε β’ γύρο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μπορούν να βρουν το εκλογικό τους κέντρο μόνο με μερικά στοιχεία τους.

Στην ειδική φόρμα θα συμπληρώσετε το ονοματεπώνυμο, τα δύο πρώτα γράμματα από το πατρώνυμο και τη χρονολογία γέννησης, και αμέσως θα μάθετε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζετε.

Οι πολίτες ψηφίζουν στον δήμο στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Δείτε εδώ τι ισχύει για τους διπλοεγγεγραμμένους.

Εκτός από το «Μάθε πού ψηφίζεις», μπορούν να μάθουν καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, καθημερινά 8:00 έως 20:00.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ