Αυτοψία σε πληγείσες περιοχές του Δήμου Φαρσάλων από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

116

Αυτοψία σε πληγείσες περιοχές που χτυπήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας και ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.
Το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Υπέρεια, τον Σταυρό και άλλες αγροτικές περιοχέςτης Δημοτικής Ενότητας Ενιπέα, όπου είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής σε σπίτια, υποδομές, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες, ενώ συνομίλησε με τοπικούς φορείς και κατοίκους.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκαςεπανέλαβε την κυβερνητική εντολή για άμεση καταγραφή των ζημιών και ταχύτατη αποζημίωση όλων των πληγέντων, ενώ σε δήλωσή του τόνισε τα εξής: «Ζήσαμε ένα μοναδικής έντασηςκαι σφοδρότηταςκαιρικό φαινόμενο. Οι ζημιές είναι βιβλικών διαστάσεων. Από το πρωί του Σαββάτου βρισκόμαστε με συνεργεία του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές όπου γίνονται οι πρώτες εκτιμήσεις. Ο στόχος της κυβέρνησής μας, είναι η έγκαιρη και η δίκαια αποζημίωση των αγροτών, γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και όσων έχουν πάθει ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλουδήλωσε τα εξής: «Είναι η επόμενη ημέρα μίας πρωτοφανούς, βιβλικών διαστάσεων καταστροφής, χωρίς προηγούμενο για την περιοχή μας. Ως Δήμος βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή, αδιάκοπα στο πλευρό των πολιτών. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι η διαδικασία της αποτίμησης των ζημιών θα γίνει στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Τώρα είναι η ώρα της συνέργειας και της ένωσης των δυνάμεων, προκειμένου σύντομα η κοινωνία της επαρχίας Φαρσάλων να σταθεί και πάλι στα πόδια της».
Μαζί τους ήταν ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Κέλλας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σταύρος Κουκουλιός και Δημήτρης Γούσιας, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκατζόγιας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΛΓΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here