Αυτοψία στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Θεσσαλίας

355

Τρεις μήνες μετά την κακοκαιρία Daniel, τα πρώτα δρομολόγια επιβατικών τρένων από τη Λάρισα για την Αθήνα θα κυκλοφορήσουν στις 15 Δεκεμβρίου.

«Μέχρι 10 Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμη για τα εμπορικά μονή όχι διπλή και 15 Δεκεμβρίου θα περάσει και τα επιβατικά τα τρένα σε μια γραμμή μέχρι το Παλαιοφάρσαλο και τον Άγιο Στέφανο, Δομοκό- Άγιο Στέφανο θα είναι μονή γραμμή μέχρι τη Λάρισα και από δω και πάνω θα είναι διπλή», όπως αναφέρει ο κ.Γιώργος Ζήντρος, σταθμάρχης Λάρισας.

Από τη Λάρισα και μέχρι την Αθήνα τα τρένα θα κυκλοφορούν σε μονή γραμμή. Για 40 χλμ. από τον Δομοκό μέχρι και τον σταθμό της Λάρισας θα λειτουργεί μόνο η γραμμή της καθόδου, καθώς η γραμμή της ανόδου εξακολουθεί να είναι πλήρως κατεστραμμένη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι εμπορικές αμαξοστοιχίες θα μπουν στις ράγες για Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου, μέχρι τότε αναμένεται να αποκατασταθεί και η τηλεδιοίκηση στο τμήμα του εμπορικού σταθμού που καταστράφηκε από την κακοκαιρία.

Μετά την αποκατάσταση της κεντρικής γραμμής σχεδιάζεται να γίνουν έργα στο τμήμα Λάρισα- Βόλος και Παλαιοφάρσαλος- Καλαμπάκα.

Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη

Πηγή: ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ