Αυτός είναι ο ήρωας της Γιάννουλης που έσωσε με τη βάρκα του δεκάδες κατοίκους – «Τους είπα ότι δεν υπάρχει Πυροσβεστική»

2315
Ο ήρωας της Γιάννουλης που έσωσε δεκάδες κατοίκους με τη βάρκα του
Το συνεργείο του OPEN βρέθηκε σε μία βάρκα με την οποία, ο Μαρσέλ 29χρονος ιδιωτικός υπάλληλος με αυτοθυσία και αυταπάρνηση χωρίς να το σκεφτεί καθόλου έτρεξε να βοηθήσει τους συμπολίτες του.

Ο Μαρσέλ παρά την τεράστια προσφορά του εμφανίζει μια ασυνήθιστη σεμνότητα και λέει ότι οποιοσδήποτε ήταν στη θέση του θα έκανε το ίδιο. Σε κάθε ευκαιρία αναφέρεται στο γαμπρό του που πηδούσε μέσα στο νερό για να βοηθήσει του εγκλωβισμένους κατοίκους.

Για τρεις ημέρες ο Μαρσέλ και ο Νίκος μαζί με άλλους εθελοντές έσωζαν απεγκλώβιζαν ανθρώπους από τις νέες εργατικές πολυκατοικίες στη Γιάννουλη. «Έπαιρνα θάρρος από τις εκκλήσεις των ανθρώπων» είπε στον σταθμό.

Ο Μαρσέλ υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις και μάλιστα έχει ειδικότητα ως χειριστής λέμβο μία ειδικότητα που αποδείχτηκε σωτηρία για τους κατοίκους περιοχής.

«Έκανα βόλτες και μας φώναζαν “η Πυροσβεστική που είναι”, μόνο εγώ τους έβγαζα, τους είπα ότι δεν υπάρχει Πυροσβεστική. “ό,τι κάνετε θα το κάνετε μαζί μου” τους είπα».

«Με το που έμπαινα μέσα (σ.σ. στα σπίτια) σήκωναν όλοι τα χέρια. Μία κυρία με ειδικές ανάγκες με το που μπαίνει στη βάρκα μου λέει “σε αγαπώ” το λέω και ανατριχιάζω, της κρατούσα το χέρι μέχρι να βγούμε έξω».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ