Άμεση λύση ζητούν οι κάτοικοι στην οδό Βόλου (ΦΩΤΟ)

399

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό και πλακάτ που έγραφαν  «Όχι άλλα θύματα στην οδό Βόλου» κάτοικοι και φορείς της συνοικίας Αγίου Γεωργίου πραγματοποίησαν πορεία και συμβολικό αποκλεισμό στην  οδό Βόλου και στη διασταύρωση με την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Οι κάτοικοι και οι φορείς ζητούν άμεσα να σταματήσουν  να περνούν από την οδό Βόλου τα βαρέα οχήματα που αποτελούν κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Στην πορεία και  διαμαρτυρία συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι που αντιμετωπίζουν καθημερινά το πρόβλημα, που μπορεί να σταματήσει με τον χαρακτηρισμό του δρόμου   από εθνικός να μετατραπεί σε αστικός.

Μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς συμμετείχε στις κινητοποιήσεις και η τοπική εκκλησία ενώ στην ομιλία του ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου της συνοικίας π. Νικόδημος, επεσήμανε ότι η κινητοποίηση αυτή ενδιαφέρει όλη τη Λάρισα και δεν είναι μόνο πρόβλημα των κατοίκων της συνοικίας καθώς χιλιάδες είναι αυτοί που καθημερινά περνούν από την οδό Βόλου.

Παράλληλα κάλεσε τους φορείς να μεταφέρουν το μήνυμα στον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη να πάρει άμεσα μέτρα που δεν θα επιτρέπουν τη διέλευση βαρέων οχημάτων από τον δρόμο όπου τους δυο τελευταίους μήνες χάθηκαν τρεις  άνθρωποι και  ένας ακόμη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση  και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχε και μίλησε και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας  Τσιαούσης, Μάριος Ξηρομερίτης καθώς και ο πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Κώστας  Ζέβλας.

Τόσο στο σημείο όπου χάθηκε η 82χρονη όσο και στο σημείο όπου παρασύρθηκε η 30χρονη κοπέλα τελέστηκε τρισάγιο, ευχόμενοι όλοι να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές στην πολύπαθη οδό Βόλου.

Την ώρα που πραγματοποιούνταν η διαμαρτυρία ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Γιώργος Χατζής μαζί με άλλα μέλη του συλλόγου αναζητούσαν άμεση λύση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Αυτό που κατάφεραν ήταν η ανάθεση του φακέλου στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Δέδε  ώστε να τρέξει τις διαδικασίες για την μόνιμη λύση του προβλήματος.

Για το ζήτημα αυτό τα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου θα έχουν αύριο νέα συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και το απόγευμα με τον περιφερειάρχη  Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here