Ανθρώπινα μέλη εντοπίστηκαν τρεις μήνες μετά, στα βαγόνια των Τεμπών – Τι αποκάλυψε ο Δ. Μαρέδης [βίντεο]

835

Μία συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε χθες το βράδυ η εκπομπή “Ζήνα το βράδυ” του STAR. Ανθρώπινα μέλη, που ανήκουν σε υπήκοο Μπαγκλαντές, εντοπίστηκαν τρεις μήνες μετά την τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος μέσα στα βαγόνια.

Η Ζήνα Κουτσελίνη και ο Βολιώτης δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης έκαναν χθες το βράδυ σοβαρές αποκαλύψεις, ενώ παρέμβαση έκαναν πολλά θύματα της δυστυχήματος και οι δικηγόροι τους.

Η έρευνα που άνοιξε η εκπομπή γεννά πολλά ερωτηματικά για την υπόθεση εξιχνίασης των αιτιών της φονικής σύγκρουσης.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ο τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων, η έρευνα δεν ήταν ολοκληρώμενη, έγινε βιαστικά και χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλα δείγματα DNA:

«Το μέρος του έγινε η τραγωδία έχει καθαριστεί. Ό,τι είναι να βρούμε, θα το βρούμε στο σημείο της φύλαξης των βαγονιών. Κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας έρευνας βρέθηκαν τα δείγματα DNA, που δόθηκαν για ανάλυση και ταυτοποίηση. Ανήκε σε ένα από τα 57 θύματα», είπε αρχικά ο τεχνικός σύμβουλος και πρόσθεσε:

«Η έρευνα δεν ήταν πλήρης και ολοκληρωμένη. Δεν ήταν θέμα της ανάκρισης. Τώρα μία νέα έρευνα θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με εισαγγελική παραγγελία για να καλύψει ένα κενό, το οποίο πιθανότατα θα έπρεπε να είχε γίνει από το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, που είχε τον συνολικό έλεγχο του περιστατικού».

«Κάποια στιγμή δόθηκε μια προφορική εντολή, που ακόμα δε γνωρίζουμε από ποιον, να αποσυρθούν τα βαγόνια και να καθαριστεί ο τόπος. Εκεί στη βιασύνη να απομακρυνθούν τα βαγόνια, χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία και ανθρώπινα υπολείμματα. Πρέπει να υπάρχουν ακόμα δείγματα DNA», αποκάλυψε ο τεχνικός σύμβουλος. Όπως είπε, τις επόμενες μέρες θα γίνει νέα έρευνα στο σημείο, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

ΤΕΜΠΗ: ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ

Την ίδια ώρα, τα ερωτήματα για τη φωτιά που ξέσπασε στο τρένο μετά τη μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της νέας έρευνας.

Οι συγγενείς των θυμάτων ψάχνουν απαντήσεις, καθώς, όπως ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλός τους, αν δεν είχε ξεσπάσει η φωτιά θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές.

«Η φωτιά προκάλεσε περισσότερα θύματα. Θα υπήρχαν λιγότερα θύματα μόνο από τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, 5 – 6 θύματα θα είχαν επιζήσει εάν δεν είχε ξεσπάσει η φωτιά, η οποία δεν ήταν φυσιολογική. Κάτι άλλο την προκάλεσε και γι’ αυτό γίνεται διερεύνηση», υπογράμμισε ο τεχνικός σύμβουλος.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Ζήνα το βράδυ

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ