Απίστευτο κι όμως αληθινό: Κατηγορούμενοι σε δικαστήριο για αγώνα… ράγκμπι στη Λάρισα

495

Ένα φοβερό περιστατικό συνέβη στη Λάρισα όταν ομάδα ατόμων που αποφάσισαν να διοργανώσουν έναν φιλανθρωπικό αγώνα ράγκμπι οδηγούνται στα δικαστικά έδρανα

Μα γίνεται τέσσερα άτομα να αφήσουν τις δουλειές τους και να οδηγηθούν ενώπιων της ελληνικής δικαιοσύνης γιατί πριν από ενάμισι περίπου χρόνο αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα φιλικό αγώνα Ράγκμπι; Κι όμως γίνεται.

Εκεί που ο αθλητισμός συναντάει τον παραλογισμό, θα ασχοληθούν τρεις δικαστές, ένας εισαγγελέας, ένας γραμματέας και δύο δικηγόροι για μια υπόθεση που ακούγεται το λιγότερο αστεία…

Πίσω από την εκδίκαση της υπόθεσης στη Λάρισα κρύβεται μια μεγάλη κόντρα, μια εθνική ομάδα, δύο ομοσπονδίες και ενδεχομένως πολλά συμφέροντα.

Ας βάλουμε όμως την… μπάλα κάτω.

Η ΑΕΛ ως ερασιτεχνικό σωματείο έχει ιδρύσει εδώ και μερικά χρόνια ένα τμήμα ράγκμπι εκτός των άλλων δραστηριοτήτων της.

Πριν από περίπου ενάμισι χρόνο οι υπεύθυνοι της ομάδας με στόχο να διατηρηθούν οι παίκτες σε αγωνιστική φόρμα και ενόψει των επίσημων δραστηριοτήτων αποφάσισαν να παίξουν φιλικό ματς με τον Άρη. Κλείνουν ένα γήπεδο εκτός πόλης και γίνεται ο αγώνας.

Εδώ και καιρό όμως μαίνεται μια κόντρα ανάμεσα σε δύο ομοσπονδίες που μάλιστα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις καθώς κορυφαία δίκτυα όπως το Al Jazeera και το BBC προβάλλουν το «ελληνικό παράδοξο», όπου υπάρχουν δύο διοργανώτριες αρχές.

Η μια είναι αυτήν με την Hellenic Rugby League (HRL) που αναγνωρίζεται από τη ΓΓΑ και λειτουργεί στους κόλπους του µοντέρνου πεντάθλου, αλλά έχει αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσµια Οµοσπονδία του αθλήµατος.

Οι περισσότερες ομάδες όμως έφυγαν από την εν λόγω Ομοσπονδία και πήγαν στην Greek Rugby League As sociation (GRLA) που αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσµια Οµοσπονδία, λαµβάνοντας και την άδεια να εκπροσωπεί την Ελλάδα στις διεθνείς διοργανώσεις.

Κι ενώ λοιπόν υπήρχε αυτήν η κόντρα η πρώτη Ομοσπονδία (HRL) αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον τεσσάρων ατόμων στη Λάρισα για τη διοργάνωση αυτού του φιλικού αγώνα χωρίς την άδεια διεξαγωγής αγώνα από εκείνη.

Η HRL κατέθεσε ασφαλιστικά µέτρα κατά της GRLA για να µην εκπροσωπεί την Ελλάδα, αλλά η αίτηση απορρίφθηκε από τα ελληνικά δικαστήρια.

Κι όλα αυτά μάλιστα, την ώρα που η Εθνική ομάδα τα πάρει περίφημα καθώς θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί το 2021 στην Αγγλία και για πρώτη φορά στα χρονικά θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση.

Την ερχόμενη εβδομάδα πάντως και ενώπιων του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας θα βρεθούν τέσσερα άτομα. Δύο προπονητές των ομάδων, ένας διοικητικός της ΑΕΛ και ένας ο ιδιοκτήτης του γηπέδου όπου έγινε ο φιλικός αγώνας.

* Η φωτογραφία είναι από την σελίδα του τμήματος της ΑΕΛ ράγκμπι

Πηγή: Κώστας Γκιάστας (Ρεπορτάζ του Κάμπου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ