“Ασυνόδευτοι Ανήλικοι στην Καρίτσα , με αίσθημα ευθύνης!”

458

Τι απαντά το ΚΕΑΝ στην καταγγελία Γκουντάρα περί «άφαντης ΜΚΟ» για τα προσφυγόπουλα στην Καρίτσα.

“Το ΚΕΑΝ με αίσθημα ευθύνης υλοποιεί τους τελευταίους μήνες ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων στην Καρίτσα Λάρισας
Προσπαθούμε ψύχραιμα να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις και να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια σε όλα αυτά τα παιδιά που έχουν βρεθεί μόνα τους σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση.Είμαστε συνεχώς δίπλα τους με προσωπικο 24 ωρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα ανεξαρτήτου γιορτών ή αργιών.
Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη Δομή μας να υπολειτουργεί και να είναι υποστελεχωμένη και εμάς “άφαντους”
Εϊναι προφανές ότι η εικόνα αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Από τις 15 Οκτωβρίου προβήκαμε σε ανοιχτή προκήρυξη 26 θέσεων εργασίας, διαφόρων ειδικοτήτων και από τις 19 Νοεμβρίου που ξεκίνησε τη λειτουργία της η Δομή η στελέχωση έγινε κανονικότατα.
Σήμερα στη δομή προσφέρουν καθημερινά 25 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων εκ των οποίων σε άμεση επαφή: 2 Ψυχολόγοι, 2 κοινωνικοί λειτουργοί, 2 εκπαιδευτικοί, 2 διαμεσολαβητές, 1 νοσηλεύτρια, 1 μάγειρας, 2 νομικοί, 4 Φροντιστές, 2 Γενικών καθηκόντων ενώ την εικόνα συμπληρώνουν άτομα που εργάζονται για τον καθαρισμό καθώς και για τη διοικητική υποστήριξη της δομής.

Συνειδητή μας επιλογή είναι η συνεργασία με την τοπική κοινωνία προκειμένουν να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο η ένταξη των παιδιών.
Δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.Παλέψαμε με το τέρας της γραφειοκρατίας προκειμένου να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το σχολείο για κάποια απ’αυτά ,ενώ και άλλες δραστηριότητες όπως : γυμναστική,ποδόσφαιρο έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα τους.

Ότι και να κάνεις για τα παιδιά, πότε δεν είναι αρκετό και πάντα μπορούμε καλύτερα.Είμαστε ανοιχτοί και διαθέσιμοι συνεχώς για συνεργασίες και οποιαδήποτε ενημέρωση προκειμένου και καλύτερα αποτελέσματα να έχουμε και να αποφευχθούν στο μέλλον αντίστοιχα φαινόμενα μη σωστής ενημέρωσης.Γι αυτό ζητάμε τη συνεργασία όλων

Ήδη πολλοί ανταποκρίνονται και αντιλαβάνονται το έργο που διεξάγεται, μάλιστα τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν καινοτόμες δράσεις της Δομής που θα κάνουν αίσθηση.
Μείνετε συντονισμένοι.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ