Χαρακόπουλος: Με κυβέρνηση ΝΔ μείωση φόρων και τη νέα τετραετία

4678

«Η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για μείωση των φόρων κατά την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής της υλοποιήθηκε κατά γράμμα, παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, λόγω των εξωγενών κρίσεων της πανδημίας και της αύξησης των τιμών της ενέργειας. Αυτή η επιλογή, που επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά από τα γεγονότα, στόχευε στην δημιουργία ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος, που υποβοηθά τις επενδύσεις, αλλά επιτρέπει στους πολίτες να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο. Κι αυτό το στοιχείο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, μετά από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019, όταν η υπερφορολόγηση κτύπησε την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, την μεσαία τάξη. Η ΝΔ, όπως έχει δεσμευτεί και με το πρόγραμμά της, εφόσον λάβει αυτοδύναμη εντολή διακυβέρνησης θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της κατάργησης και μείωσης της φορολογίας, δίνοντας νέα ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την άνοδο της κοινωνικής ευημερίας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επίσκεψή του στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) Λάρισας, και την ενημέρωσή του από τον διευθυντή κ. Πασχάλη Τζιαστούδη και τον υποδιευθυντή κ. Χρήστο Παύλου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζομένους στη Δ.Ο.Υ., στη δήλωσή του αναφέρθηκε στα μέτρα κατάργησης και μείωσης φόρων που ελήφθησαν την προηγούμενη τετραετία, όπως «την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, την κατάργηση του φόρου στο κρασί, που είχε θεσμοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη μείωση του ΦΠΑ σε 13% στα βρεφικά είδη και στο 6% σε βιβλία και ζωοτροφές. Επιπλέον, μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 4,4 μονάδες, αυξήθηκε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και αυξήθηκε το αφορολόγητο για γονικές παροχές έως 800.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, επανήλθε η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Για την επόμενη τετραετία δέσμευση της ΝΔ είναι η αύξηση του αφορολόγητου ορίου από την 1η Ιανουαρίου 2024 κατά 1.000 ευρώ για πάνω από 700.000 οικογένειες που έχουν παιδιά. Επίσης, θα καταργηθεί σταδιακά έως το 2027 το τέλος επιτηδεύματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ