Χορεύουμε με τον ΦΙΛΠΑ στο Φεστιβάλ Πηνειού 2023

5731

Ο Σύλλογος Φίλων Λαϊκής Παράδοσης Λάρισας – ΦΙΛΠΑ συμμετέχει στο Φεστιβάλ Πηνειού 2023, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, αναπτύσσοντας δράσεις σχετικές με την παράδοση και τον πολιτισμό.

Κεντρικό θέμα ανάπτυξης του πλαισίου δράσεων είναι οι παραδοσιακές φορεσιές της Ελλάδας και του κόσμου. Θα γίνεται ηλεκτρονική προβολή ελληνικών και ξένων φορεσιών και παράλληλη προβολή πιστών αντιγράφων από διάφορα μουσεία κουστουμιών σε κούκλες.

Η διαδραστική επικοινωνία με τους επισκέπτες θα αναπτυχθεί με την παραίνεση “Διάλεξε την κούκλα σου για να μάθεις τον χορό της” όπου θα διαλέγουν την κούκλα με το κουστούμι που τους αρέσει και θα μαθαίνουν τον χορό και τη λαογραφία της.

Παράλληλα θα συζητηθούν και θα προβληθούν τα θέματα: “Η ενδυμασία στους αιώνες”, “Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές” και “Παραδοσιακές φορεσιές του κόσμου”.

Συγχρόνως, θα υπάρχει έκθεση αντικειμένων που χρησιμοποιούνται από τους χορευτές κατά τη διάρκεια του χορού, καθώς και προβολή στοιχείων της παράδοσης μέσα από επιλεγμένα βίντεο.
Τέλος, θα διδάσκονται ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί ευρύτερου ενδιαφέροντος (χασάπικο, ζεϊμπέκικο κ.λ.π.).

Χορηγοί: Exalco, Leroy Merlin, Πλαίσιο, Las Ramblas, Εφημερίδα Ελευθερία, Ζυθοποιία Πηνειού – Lola Beer, Κορπή Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Μεϊδάνης Ηλεκτρολογικός Εξοπλισμός, ΙΕΚ Δήμητρα, Ακαμάτρα, Hotel Dionisos, Παγοποιεία Μπασδέκη, MyThess.gr, Dr.Doctor, Musica Radio, XP Energy
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισα, Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ