Χρηματοδοτείται με 1,1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

436

Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Γυμνασίου Λάρισας

Έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 5ου Γυμνασίου Λάρισας», έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο, προϋπολογισμού 1.165.977 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υλοποιείται με κύριο και δικαιούχο τον Δήμο Λαρισαίων.
«Σχεδιάσαμε και χρηματοδοτούμε μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, συνολικού προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων – Σχολεία, Νοσοκομεία, Επιμελητήρια- που είναι παλιά και χρειάζεται να συγχρονιστούν με την εποχή και τις ανάγκες που καλύπτουν. Η επιλογή των κτιρίων, στην προκειμένη περίπτωση των Σχολείων που θα αναβαθμιστούν ως προς τα ενεργειακά χαρακτηριστικά τους, γίνεται από τους Δήμους, οι οποίοι καταγράφουν τις ανάγκες και ιεραρχούν τις προτεραιότητες τους» τονίζει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Στοιχεία έργου
Αντικείμενο του έργου η ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Γυμνασίου Λάρισας. Πρόκειται για υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
-Τοποθέτηση θερμοπρόσοψης σε όλες τις όψεις, και τοποθέτηση μονώσεων στις διαχωριστικές επιφάνειες.
-Τοποθέτηση μονώσεων στο κενό μεταξύ πλάκας οροφής (β΄ορόφου) και κεραμοσκεπούς στέγης και αντικατάσταση της επικάλυψης στέγης με νέα πάνελ πολυουρεθάνης.
-Αντικατάσταση του υπάρχοντος λέβητα με συστοιχία 3 επίτοιχων λεβήτων συμπύκνωσης.
-Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα που θα φέρουν λαμπτήρες τύπου LED.
Από την λειτουργία του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2, μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ