Δ. Λαρισαίων: Προθεσμίες και δικαιολογητικά για μεταδημοτεύσεις για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου

2135

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει όσοι συμπολίτες πληρούν προϋποθέσεις μεταδημότευσης και επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου στη Λάρισα να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση με ένα από τους παρακάτω τρόπους:
1. Με αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία της υπηρεσίας του Δημοτολογίου.
2. Σε οποιοδήποτε Κ.Ε.Π. της χώρας.
3. Ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου μας www.larissa-dimos.gr ακολουθώντας τη διαδρομή:
e-Υπηρεσίες -> Υπηρεσίες προς τους πολίτες -> Δημοτολόγιο -> Μεταδημότευση στο δήμο Λαρισαίων

Προυποθέσεις και σχετικά δικαιολογητικά
1. Αίτηση και υπεύθυνη δήλωση ( χορηγούνται από την υπηρεσία μας )
2. Ταυτότητα ( πρωτότυπη και απλή φωτοτυπία )
3. Με τα έντυπα Ε1 της φορολογικής δήλωσης των δύο τελευταίων ετών, με δήλωση κύριας κατοικίας ( πίνακας 5 του Ε1 να αναγράφει την διεύθυνση κατοικίας ) εντός των ορίων του δήμου Λαρισαίων.
Σημ: Αν πρόκειται για άτομο που φιλοξενείται ή είναι προστατευόμενο μέλος και δεν υποβάλει δήλωση, τότε απαιτούνται επιπλέον, τα 2 τελευταία Ε1 του ατόμου πού φιλοξενεί τον/την ενδιαφερόμενο/η ή τον/την έχει υπό προστασία ( πίνακας 8 του Ε1 ).
ή
4. Δύο λογαριασμοί στο όνομα του/της αιτούντος/αιτούσας με διεύθυνση κατοικίας εντός του δήμου Λαρισαίων ( ρεύμα ή φυσικό αέριο ή νερό ή τηλεφωνία), εκ των οποίων ο πρώτος να έχει περίοδο κατανάλωσης προ διετίας από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης κι ο δεύτερος να είναι ο τελευταίος του τρέχοντος έτους
*** Αν δεν υπάρχουν αντίγραφα λογαριασμών στην κατοχή σας, οι υπηρεσίες ΔΕΚΟ εκδίδουν βεβαιώσεις παροχής υπηρεσιών ή αντίγραφα κίνησης λογαριασμού ***

Τα παραπάνω δικαιολογητικά δεν απαιτούνται στις εξής περιπτώσεις
( Ν.3463/2006, άρθρο 15, παρ.8 ) :
Α) Του ενός των συζύγων για να αποκτήσει την δημοτικότητα του άλλου
( ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΓΑΜΟΥ )
Β) Του ενηλίκου, προκειμένου να αποκτήσει την αρχική δημοτικότητα που είχε ο ίδιος ή οι γονείς του. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται για μια μόνο φορά κατόπιν ελέγχου του ιστορικού του/της ενδιαφερόμενου/νης από την υπηρεσία μας, συμπληρώνοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση. Πρακτικά, προϋποθέτει να είχε κτήση δημοτικότητας με γέννηση στο δήμο μας ο ίδιος ή ένας εκ των γονέων του.
( ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΑΡΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ )

Τέλος, γίνεται γνωστόν πως σε ό,τι αφορά δε τη διαδικασία αλλαγής εκλογικού διαμερίσματος – δήλωση νέας διεύθυνσης κατοικίας, θα πρέπει ο/η ενδιαφερόμενος/η με αίτησή του/της να αποδείξει με ένα πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ ή κινητής τηλεφωνίας στα στοιχεία του ίδιου, ότι διαμένει στη νέα διεύθυνση κατοικίας.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα του τμήματος Δημοτικής Κατάστασης του Δήμου Λαρισαίων: 2410.257848, 2410.537027, 2410.537025

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ