Δυστυχώς όλα δείχνουν ερημοποίηση της Ελλάδας από τη Λάρισα μέχρι τη Λακωνία!

1396

Δραματικές δεκαετίες και μη αναστρέψιμη κατάσταση σε ένα σκηνικό Αποκάλυψης για την Ελλάδα περιέγραψε ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Χρήστος Ζερεφός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 με αφορμή τον καύσωνα «Κλέων», αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες που επιμένουν και θα επιμένουν σε ολόκληρη τη χώρα.

«Όλους τους επιστήμονες τους ανησυχεί αυτή η κατάσταση, είναι θέματα τα οποία μελετάμε πολλές δεκαετίες και κάθε χρόνο, όσον αφορά τους καύσωνες γίνεται όλο και χειρότερα», είπε ο κ.Ζερεφός εκφράζοντας την αγωνία και την ανησυχία του, αλλά και της επιστημονικής κοινότητας.

Εξήγησε ακόμα, ότι «στην Ελλάδα οι καύσωνες ξεκίνησαν από το ‘87, τον μεγάλο καύσωνα που είχαμε 3000 θερμόπληκτους και από το 2003 στην Ευρώπη, είχαμε μία τεράστια εμμονή καυσώνων για πάνω από μία εβδομάδα».

Σύμφωνα με τον κ.Ζερεφό, «δυστυχώς θα τους βλέπουμε, το πρόβλημα με τους καύσωνες με την χώρα μας είναι, ότι εάν είναι έτσι οι καύσωνες, δεν φυσάει αέρας για να μειώσει την αίσθηση της αυξημένης θερμοκρασίας. Αυτό θα γίνει με τα μελτέμια από αύριο. Όταν μειωθεί η έντασή τους θα ξαναρχίσει ο καύσωνας, εφόσον το κεντρικό σύστημα που δημιουργεί τον καύσωνα παραμένει».

Πηγή: newsbreak.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ